Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Zlodeji majú po chlebe! Prichádza slovenský Hakatron!

Problematika kradnutia áut ma viac ako len zaujíma. Preto som sa už v začiatkoch skupiny HAKA Hľadá sa auto krádeže automobilov nakontaktoval na pána Štefana Farkaša. Odvtedy už pretieklo veľa vody v Dunaji.

Už v zárodkoch mi prezradil, že chystajú revolučnú aplikáciu, podobnú ako využívajú policajti v mnohonásobne drahších systémoch. Základnou ideou bolo, aby mobilná aplikácia v mobile bola schopná čítať sama tabuľky s evidenčným číslom a tieto údaje vedela aj vyhodnotiť z pohľadu pátrania.

Naozaj, prešlo niekoľko dlhých mesiacov, a očakávané dlho chcené dieťa je na svete. Dámy a páni, prichádza aplikácia Hakatron.

Čo by bolo super? Vývojári by boli vďační, ak by smartfón so spustenou aplikáciou mali aktivovaní vodiči počas jazdy. Systém s množstvom vodičov by tam vedel pracovať efektívne, dokonca efektívnejšie ako polícia, keďže aktívnych užívateľov je podstatne viac.

Aplikácia časom bude vedieť rozpoznávať nielen TEČ-ky, ale aj automobil ako taký. Podľa tvaru svetiel, karosérie, farby, znaku a podobne . Aplikácia bude vedieť rozpoznávať teda nielen či je auto ukradnuté ale či TEČ-ky na vozidle sedia na vozidlo ktoré sa v danú chvíľu kontroluje.

NOVÁ APLIKACIA HAKATRON ZLODEJI DOSTANU NA FRAK !!! Práca na HAKATRONE napreduje . Nová aplikacia bude vyhodnocovať vozidla automaticky. Stačí dať telefón do držiaka vo vozidle a aplikacia bude hľadať ukradnuté autá sama. AKO VIDITE základ už funguje a vie rozoznať SPZ zo živého videa. TERAZ sa bude programovat samotné overovanie , grafika a veľa ďalšieho. V hlave mám nielen to . Aplikácia časom bude vedieť rozoznavať nielen ŠPZ ale aj automobil ako taký. Podľa tvaru svetiel ,karoserie , farby , znaku a podobne . Aplikácia bude vedieť rozoznavať teda nielen či je auto ukradnuté ale ci ŠPZ na vozidle sedia na vozidlo ktoré sa kontroluje . Štát z eurofondov minul na niečo podobne a nie moc funkčné strašne milióny. Ja ako predseda občianskeho združenia HAKA tento systém mám za 15 000 EUR . Dokonca firma súhlasila že ho budeme splácať sumou 1000EUR mesačne. Ano zadlžim občianske združenie aj seba ale vám dám zadarmo aplikaciu proti zlodejom .Ale oplatí sa to !!!Upozorňujem že video je naše. Ideme správnou cestou . Zlodeji sa majú na čo tešiť!!! Pani zlodeji HAKA váše živobytie zničí akože sa Farkas volám !!!! STACILO HLADAJTE SI NOVU PRACU !!! SLUSNYCH LUDI OKRÁDAŤ NEBUDETE !!!

Uverejnil používateľ Stefan Farkas Sobota 23. mája 2020

Každopádne, nič nie je zadarmo. HAKA je občianske združenie, ktoré si dokonca nenárokuje zákonom uplatniteľnú čiastku pri nájdení veci. Žijú len z podpory ostatných ľudí a firiem.

Táto aplikácia doteraz stála 15 000 eur. Firma, ktorá túto aplikáciu vyvíjala, súhlasila s mesačnými splátkami.

Preto v rámci toho, že si Štefanovu prácu veľmi vážim, rozhodol som sa vás, našich čitateľov požiadať, aby ste pouvažovali nad ľubovoľným príspevkom pre toto občianske združenie. Transparentný účet je: SK6009000000005146613865

Nikoho Štefan ani mi nasilu nežiadame, dokonca ani ja osobne nie. Sám zbierky, s ktorými sa poslednú dobu roztrhlo vrece vôbec neuznávam, pokiaľ si nie som istý, že peniaze skončia tam, na čo sú určené a kde majú zmysel.

Za toto združenie však hovoria čísla. Doteraz sa im podarilo vypátrať 200!!! ukradnutých áut a ďalšie desiatky neprepísaných vozidiel. A to sú čísla, ktoré hovoria za všetko!

V tom mori ziskuchtivých startupov je toto jeden z mála, o ktorom som presvedčený, že si pomoc a podporu naozaj zaslúži!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov