Honda v Číne vyrába viac ako pred izoláciou

Továreň Honda v čínskom meste Wu-chan sa vrátila do plnej prevádzky. Vyrábajú nad rámec pôvodného plánu.

Fabrika Honda, ktorá spolupracuje s miestnym partnerom v spoločnom podniku Dongfeng Motor Group, bola úplne zatvorená ešte koncom januára, presne vtedy, keď bol Wu-chan izolovaný a nastal tvrdý režim z dôvodu zabránenia masívneho rozšírenia šírenia vírusu Covid-19. Brány továrne sa znovu otvorili 11. marca. Až tento týždeň však nabehli na pôvodné plány, ktoré ešte o značný kus prekonali. To uviedol pre agentúru Reuters pomocný riaditeľ finálnej montážnej továrne spoločného podniku č. 2 Li Shiquan.

Približne 98 % z 12 000 pracovníkov sa už vrátilo do práce. Navyše pracujú nadčasy, aby nahradili straty. Agentúra Reuters uvádza, že keď navštívili továreň ešte začiatkom tohto týždňa, na strope svietil nápis, ktorý deklaroval vyrobiť 1 237 automobilov v tento deň, čo je v prepočte o 17% viac ako 1 060 kusov, ktoré vyrábali pred tým zatvorením fabriky z dôvodu rýchleho šírenia vírusu.

“Máme veľa zákazníkov, ktorí čakajú na naše nové autá, takže tento týždeň sme nariadili, aby každý pracovník pracoval o 1,5 hodiny viac,” uviedol Li o nadčasoch.

Česká Škoda začne vyrábať najskôr 27. apríla

Všetci pracovníci, ktorí sa vracajú do fabriky sú povinní hlásiť, kde boli od začiatku pandémie a tiež bolo naďalej nariadené meranie teploty telesnej teploty. Všetci zamestnanci navyše musia byť za každých okolností aspoň meter od seba. Čo je z ľudského hľadiska horšie, je fakt, že v továrni ostali zatvorené priestory, ktoré boli určené na fajčenie a odpočinok, a to údajne preto, aby nedochádzalo k zhromažďovaniu.Práca sa tak stala oveľa náročnejšou.

Na stĺpoch fabriky sú prilepené QR kódy, ktoré musia zamestnanci skenovať. Automaticky ich odkáže na formulár o ich aktuálnom zdravotnom stave, či napr. kašlú, majú teplotu, alebo sú v kontakte s potenciálnym bacilonosičom.

Od otvorenia továrne sa údajne nenaskytli žiadne nové prípady koronavírusu.

Zdroj: Reuters

Foto: Archív

automobilová výrobycovid19HondaHonda v Čínehonda WU-Chanhonda WUHANhonda z čínykoronavírus
Komentáre (0)
Pridať komentár