Závod Seat: Zo stieračov pľúcne ventilátory

Výrobná linka pre Seat Leon v španielskom závode Martorell je takmer na nepoznanie. Aktuálne sa už totiž na nej nevyrábajú komponenty pre automobily. Namiesto nich z linky schádzajú automatické pľúcne ventilátory, ktoré sú dôležité v boji proti koronavírusu Covid-19.

Prechod z výroby automobilov na výrobu ventilátorov v rekordnom čase je výsledkom intenzívnej práce mnohých zamestnancov značky Seat a veľmi silnej motivácie – solidarity. „Motivácia každého, kto sa zúčastňuje na tomto projekte je, že s našim know-how dokážeme masovo vyrábať aj vybavenie zachraňujúce životy,“ vysvetľuje Nicolás Mora z výrobnej divízie katalánskeho závodu Seat Martorell.

Spoločnosť Seat spolupracuje so zdravotníckym systémom výrobou automatických pľúcnych ventilátorov s modifikovanými elektromotormi zo stieračov. Celkovo 150 zamestnancov z rozličných oblastí spoločnosti za týždeň vyvinulo 13 prototypov, z ktorých odborníci vybrali konečný model. Ventilátor momentálne absolvuje testovaciu fázu v rámci schvaľovacieho procesu.

www.seat.sk, www.cupraofficial.sk

 

covid 19Katalánskokoronavíruspľúcne ventilátorySeatSeat LeonŠpanielskostieračezmena výroby
Komentáre (0)
Pridať komentár