Elektrická dodávka Renault EZ-Flex

Renault EZ-Flex je kompaktný a snadno ovládateľný nákladný elektromobil určený pre bezproblémový pohyb po mestách. Dojazd dodávky na jedno nabitie má dosahovať sympatických 150 km.

Na májovom veľtrhu Viva Technology v Paríži predstavil automobilka Renault malú mestskú dodávku s elektrickým pohonom EZ-Flex. Renault EZ-Flex je dlhý len 3,86 m. Má polomer otáčania iba 4,5 m a pritom ponúka objem nákladového priestoru 3 m3. Nakladanie uľahčuje nakladacia hrana len 76 cm nad zemou.

Renault EZ-Flex disponuje optimálnym priestorom, čo sa týka nákladového priestoru – dĺžka (3,86 m), šírka (1,65 m) a výška (1,88 m) sú dostatočne malé, aby umožnili prístup na parkovisko. Spomínaný objem je výnimočný vzhľadom ku vnútorným rozmerom a vďaka kompaktnej a modernej kabíne.

Všetko bolo navrhnuté tak, aby sa plnili potreby doručovateľov. V praxi to znamená široký prístup k sedadlu šoféra, ktorý uľahčuje nasadanie, veľmi prehľadný centrálny prístrojový panel pre rýchly a ľahký prístup k informáciám o riadení, viditeľnosti pre chodcov a jednoducho účinné ovládacie prvky riadenia.

Rozhranie človek – stroj je moderné a plne integrované do sveta smartfónov. Ponúka služby a aplikácie spojené s vozidlom a môže integrovať aplikácie spojené s rôznymi činnosťami profesionálov. Nakladanie je optimalizované pomocou ergonomickej výšky nakladacej hrany.

Renault EZ-Flex bolo navrhnuté tak, aby umožnilo širokou škálu konfigurácií. Tieto rôzne úpravy pôvodného originálu v zadnom priestore umožňujú širokú škálu využitia vozidla pre potreby odborníkov a profesionálov, ktorí budú auto využívať.

Dvanásť vozidiel Renault EZ-FLEX bude zapožičaných rôznym profesionálom, firmám, mestám a obciam v Európe. Vedenie francúzskej značky očakáva, experiment bude trvať približne dva roky. Vozidlo je vybavené senzormi pre lepšie pochopenie používania a odborníci tieto údaje obohatia svojou spätnou väzbou v priebehu experimentu.

V rámci spomínaného projektu sa budú zbierať rôzne dáta ohľadne geolokácie, počtu najazdených kilometrov, dosahu, využívania otvárania, rýchlosti atď. Tieto informácie budú potom prenášané prostredníctvom pripojeného systému vozidla buď v reálnom čase alebo raz denne, aby bolo možné pochopiť realitu každodenného používania.

Analýza údajov, doplnená spätnou väzbou odborníkov, umožní spoločnosti Renault navrhovať vozidlá, ktorá sú lepšie prispôsobené vývoju v oblasti mestskej logistiky. Cieľom je, aby hráči v ekosystéme otestovali vozidlo a jeho služby v reálnych podmienkach, pričom by mali získať spoločnú víziu mestskej mobility tovaru.

-jj-

elektrická dodávkaReanult EZ-FlexRenault
Komentáre (0)
Pridať komentár