Škoda Auto otvára DigiLab aj v Číne

Škoda Auto DigiLab China sa v Pekingu prepojil s miestnou startupovou scénou a vyvíja nové riešenia mobility a ďalších služieb.

Pod názvom Škoda Auto DigiLab China založila automobilka v Pekingu ďalšiu odnož svojej inovačnej dielne, ktorá bude s miestnou startupovou komunitou spolupracovať na projektoch. V centre pozornosti budú stáť oblasti mobilita budúcnosti, digitalizácia a vývoj a realizácia nových obchodných modelov.

Predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto, Bernhard Maier, hovorí: „Ako v Prahe, tak aj v Tel Avive, sa oba naše DigiLaby už v startupovej komunite pevne etablovali. Čína je v celosvetovom meradle jedným z inovátorov digitalizácie. Pre nás je preto logické, že budujeme ďalšiu odnož – Škoda Auto DigiLab China – aby sme v Číne získali prístup k dôležitým technológiám budúcnosti.”

Prezident spoločnosti Škoda China, Dr. Ralf Hanschen, dodáva: „Nový Škoda Auto DigiLab China privedie naše digitálne podnikanie a služby mobility nasledujúcej generácie na miestny trh. Inovačné centrum bude ako najmladší člen rastúcej globálnej inovačnej siete vyvíjať riešenia mobility a služby pre Čínu, Európu a pre zvyšok sveta.”

V roku 2019 sa v novej spoločnosti rozbehnú zaujímavé projekty, jedným z nich je služba, ktorá umožňuje doručovanie tovaru priamo do batožinového priestoru vozidla. Firma už intenzívne rokuje s potenciálnymi partnerskými doručovacími spoločnosťami o spustení testovacích a pilotných projektov.

Ďalším projektom je služba „CareDriver” pre záujemcov, ktorí potrebujú asistenciu pri preprave. Špeciálne preškolení vodiči ponúknu službu prevozu od dverí k dverám, aby tak doplnili medzery v preprave pacientov. Súčasne túto službu budú využívať aj súkromné nemocnice, aby svojim pacientom umožnili pohodlnejšiu a menej stresujúcu cestu do nemocnice.

Peter Lacena, foto: archív

DigiLab ChinaŠkoda auto
Komentáre (0)
Pridať komentár