Štartuje ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019

Pred štartom šiesteho ročníka ŠKODA BIKE OPEN TOUR, najvýznamnejších slovenských pretekov pre MTB bajkerov, pripravili organizátori niekoľko zaujímavých noviniek. Pribudla nová kategória Škoda Family pre súťaž rodinných tímov.

Seriál sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hoby cyklistov na Slovensku. Séria MTB maratónov v tohtoročnej sezóne vstupuje do šiesteho ročníka. ŠKODA BIKE OPEN TOUR  2019 v tomto roku pozostáva z piatich pretekov na území Slovenskej republiky, ktoré sa konajú od apríla do augusta. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa teda môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hoby bajkeri. Trate sú pripravené tak, aby ponúkli možnosť zapojiť sa naozaj všetkým. Vyhlásené sú rôzne vekové a výkonnostné kategórie.

Novinkou je aj skutočne atraktívna výhra – nová Škoda Fabia Combi, ktorá je ako stvorená na  rodinné cyklistické výlety. Do záverečnej tomboly, z ktorej sa bude hlavná výhra žrebovať, budú zaradení všetci bajkeri, ktorí sa zúčastnia najmenej na štyroch pretekoch série.

Jednou z najväčších devíz pretekov je samozrejme možnosť pretekať sa v krásnej slovenskej prírode. Organizátori však kladú dôraz na „zelený“ prístup k celému priebehu pretekov. Na každom podujatí série preto v maximálnej možnej miere zabezpečia používanie materiálov šetrných k životnému prostrediu namiesto plastov. Dajú tak napríklad zbohom umelohmotným jednorazovým pohárom, príborom, či táckam. Štartovacie tašky takisto nebudú z igelitu, pribudne tiež viac recyklačných nádob na odpad.

V aktuálnom ročníku pribudla kategória Škoda Family, ktorá je určená pre rodinné tímy s deťmi. „Chceme motivovať rodičov, aby strávili víkend spolu s deťmi aktívne. Atmosféra skutočných pretekov ponúka deťom jedinečné zážitky. Budú môcť súťažiť ako ozajstní pretekári so svojim štartovným číslom, na skutočnej pretekárskej trase a v profesionálnych podmienkach. Navyše môžu zabojovať o  skvelé ceny ,čo celý zážitok ešte viac umocní“ uviedol Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Peter Lacena, foto: archív

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019
13. 4. 2019 ŠKODA Svätojurský MTB maratón
4. 5. 2019 ŠKODA Vlko Hron MTB
25. 5. 2019 ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy – Levoča
15. 6. 2019 ŠKODA MTB maratón Rajecké Teplice
10. 8. 2019 ŠKODA HORAL MTB maratón
ŠKODA AUTO SlovenskoŠKODA BIKE OPEN TOURŠkoda Family
Komentáre (0)
Pridať komentár