Mitsubishi ASX omladlo

Mitsubishi vylepšilo model ASX. Nový je dizajn karosérie, multimediálny systém aj ponuka motorov.

Japonská automobilka osviežuje svoj kompaktný crossover priebežne, aktuálne mu dopriala prepracovaný dizajn korešpondujúci s ostatnými modelmi značky. Výraznejšie tvarovaná je predná maska aj nárazník. Vďaka novému štylistickému stvárneniu je kapota hlbšia, čím prispieva k výraznejšiemu vzhľadu celej prednej časti. Charakteristickú tvár Mitsubishi ASX zvýrazňuje usporiadanie LED svetiel so smerovými a hmlovými svetlami po okrajoch nárazníka. Zadnej časti vozidla dominujú skupinové svetlá s novou grafikou a LED technikou. ASX bude po novom k dispozícii aj troma novými lakmi karosérie: Red Diamond, Sunshine Orange a Oak Brown.

Pod prednú kapotu automobilka ohlásila benzínový štvorvalec 2,0 16V MIVEC (110 kW/150 k), ktorý poznáme z väčšieho Outlandera. K dispozícii bude s päťstupňovou manuálnou prevodovkou aj automatom CVT. Je potešiteľné, že si zákazníci budú môcť ASX kúpiť aj s pohonom 4×4. O ďalších motoroch zatiaľ automobilka mlčí a tak nevedno, či v ponuke zostane aj osvedčený benzínový štvorvalec 1.6 MIVITEC (86 kW/117 k).

Zásadným prerodom prešiel aj multimediálny systém vozidla. Dostal nielen väčší displej, ktorý má teraz uhlopriečku 8 palcov, ale aj nové funkcie. Na obrazovke bude napríklad možné prehrávať videá uložené na USB kľúči, v závislosti na stupni sériovej výbavy bude obsahovať navigačný systém Tom Tom a do ponuky čoskoro pribudne šikovná aplikácia využívajúca informácie z tachometra, počítadla kilometrov a výstražných kontroliek, rovnako tak ako ďalšie palubné údaje vozidla. Aplikácia bude napríklad kontrolovať zostávajúce palivo a navedie vodiča k najbližšej čerpacej stanici.

Peter Lacena, foto: archív

2.0 16V MIVECMitsubishi ASX 2020Nové Mitsubishi ASX
Komentáre (0)
Pridať komentár