Najkrajším autom roka 2018 je Range Rover Velar


Celkovo 82 motoristických novinárov z 24 krajín celého sveta rozhodlo o tom, že štatút Najkrajšieho automobilu pre rok 2018 získal Range Rover Velar. Vyhlásenie prestížnej ankety „World Car Design of the Year“ sa uskutočnilo už tradične počas nedávneho autosalónu v New Yorku.

V nabitej konkurencii triumfoval britský aristokrat, ktorý zosadil z trónu vlaňajšieho víťaza a „krajana“ – Jaguar F-Pace. Velar si získal odbornú porotu vďaka sviežej vlne elegancie, moderny, a dynamiky, ktorú so sebou dokázal model priniesť do rodiny Range Rover. Toto SUV je dokonalou kombináciou originálneho dizajnu a pokročilých technológií.

„Range Rover Velar je skrátka vynikajúce SUV. Kombinuje moderný štýl, oku lahodiaci dizajn a inovatívne technológie. Produkt takto hovorí sám za seba. F-Type, Evoque, F-Pace, a teraz Velar vlastnia tento titul a veľa to pre nás znamená. Cítim sa poctený a chcel by som poďakovať členom poroty za podporu nášho tímu na našej ceste,“ skonštatoval Ralf Speth, výkonný riaditeľ spoločnosti Jaguar Land Rover.

Velar sa musel presadiť medzi konkurenčnými automobilmi, ktoré boli zoradené v šiestich kategóriách. Podľa pravidiel sú nominované len vozidlá, ktoré sa predávajú minimálne v piatich krajinách na aspoň dvoch kontinentoch. Cena po prvý raz udelili v roku 2005, od nasledujúcej sezóny sa výsledky vyhlasujú každý rok na autosalóne v New Yorku.

Velar, ktorý je k na trhu k dispozícii v šiestich rôznych motorizáciách, postupne preberá ponuku agregátov z Jaguaru F-Pace, pričom základom sú benzínový a naftový dvojliter. Benzínový motor má výkon 184 kW,  hmotnosť 1804 kg a z nuly na stovku zrýchli za 6,7 sekundy. „Nafťák“ sa vyrába v prevedeniach s výkonom 132 a 177 kW, kombinovaná spotreba sa pohybuje pod 6 litrov na 100 km.

Vrcholom ponuky sú šesťvalce. Výborný trojlitrový turbodiesel s dvoma turbodmýchadlami a výkonom 221 kW dovolí autu akcelerovať z pokoja na stovku za 6,5 sekundy a spotreba by sa mala držať na 6,4 litroch na 100 kilometrov. Trojlitrový benzínový šesťvalec s preplňovaným kompresorom dáva 280 kW, čo znamená stovku za 5,7 sekundy a spotrebu 9,4 litra benzínu na 100 km.

-jj-

AutosalónLand RoverNew YorkRange Rover VelarWorld Car Design of the Year 2018
Komentáre (0)
Pridať komentár