Audi Sport Racing alebo “bajk” pre fajnšmekrov

Akoby to bola prestížna záležitosť. V posledných rokoch si vyhlásené automobilky radi odskočia od hlavného zámeru svojej podnikateľskej aktivity a predstavia na trhu originálny bicykel. Ultraľahký model Audi Sport Racing Bike rozhodne do tejto kategórie patrí.

Audi je pre každého priaznivca motorizmu symbolom prieniku luxusnej elegancie s nemeckou precíznosťou a ultimátnou kvalitou výroby. Tentoraz sa však automobilka so štyrmi krúžkami v znaku rozhodla pre spoluprácu s firmou CarbonSports, pričom výsledkom kolaborácie je dokonalý pretekársky bicykel. A pretože posadnutosť detailmi, nekompromisný prístup ku kvalite a láska k elegancii sú všeobecne platné hodnoty, Audi Sport Racing je na poli cestných „bajkov“ doslova umeleckým dielom.

Audi nie je  medzi automobilkami na poli superbicyklov zďaleka osamotená značka, svoje akčné „bajky“ už majú Lamborghini, Porsche, Mercedes, Aston Martin, McLaren aj ďalší. Exkluzivitu tomuto bicyklu od slávnej nemeckej automobilky predstavenom na medzinárodnom autosalóne v Ženeve však dodáva fakt, že sa vyrobilo len  50 exemplárov a samozrejme tiež jeho technické parametre, ktoré sú v skutku unikátne.

Rám a vidlice sú vyrobené zo špeciálneho karbónu T1000, teda materiálu, ktorý je použitý napr. aj v interiéri Audi R18 e-tron Quattro. Hmotnosť rámu je len ťažko uveriteľných 790 g a celková hmotnosť 5,8 kilogramov je dokonca o jeden kilogram nižšia, než koľko je povolená minimálna hmotnosť súťažných bicyklov pri profesionálnych pretekoch.

Za zmienku stojí aj luxusní sedlo pokryté exkluzívnou kožou Nappa, ktorá má podobne ako spomenutý materiál rámu pôvod v modeli Audi R8. Bicykel Audi Sport Racing je skutočne výnimočným kúskom, po ktorom budú iste túžiť mnohí fanúšikovia cyklistiky. Aj v jeho sedle sa budú cítiť privilegovane. Luxusná, červeno-čierna kombinácia farieb vypadá nesmierne elegantne a z hľadiska dizajnu je to dielo viac než vydarené, rovnako ako z hľadiska funkčného. Audi Sport Racing Bike je výnimočný bicykel.

-jj-

AudiAudi Sport RacingCarbonSports
Komentáre (0)
Pridať komentár