Daimler: nabíjanie má byť rýchle ako tankovanie !

Nová technológia FlashBattery izraelskej spoločnosti StoreDot má umožniť nabiť elektrické vozidlo rovnako rýchlo (za päť minút) ako trvá bežné tankovanie fosílnych palív. S cieľom urýchliť uvedenie technológie FlashBattery pre elektrické vozidlá Daimler investuje a vstupuje ako strategický partner do spoločnosti StoreDot, pričom tiež získava miesto v jej predstavenstve.

StoreDot (založená v roku 2012) je priekopníkom inovácií v oblasti materiálov pre nanotechnológie a pre ich použitie na ultrarýchle nabíjanie akumulátorov. Je lídrom dodávok elektrických systémov nabíjania a materiálov na ukladanie energií, pričom jej technológia sa navyše vyznačuje vysokou efektívnosťou pri spätnom získavaní energie (rekuperácia).

Možnou oblasťou použitia technológie spoločnosti StoreDot pri spolupráci s Daimlerom je spoločný vývoj, prispôsobovanie a integrácia do ďalšej generácie FUSA eCanter i ďalších vozidiel. „Elektrifikovať nákladné vozidlo je najvyššou prioritou koncernu Daimler,“ zdôrazňuje Martin Daum, člen predstavenstva koncernu Daimler, zodpovedný za divíziu Daimler Trucks & Buses a pokračuje: „Najlepším dôkazom našich cieľov je priniesť na trh elektrické vozidlá vhodné na každodenné použitie. Krátky čas nabíjania akumulátora má preto veľký význam.“

„Spolu s tímom koncernu Daimler vytvárame synergie, ktoré optimálne spájajú vlastnosti našich inovatívnych riešení s požiadavkami na elektrické vozidlá budúcnosti,” dopĺňa Doron Myersdorf, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti StoreDot.

Na fotografii:
Elektrifikácia nákladného motorového vozidla je pre koncern Daimler najvyššou prioritou. 14. septembra 2017 oslávila divízia Daimler Trucks v New Yorku celosvetové uvedenie vozidla FUSO eCanter na trh, ktoré je prvým sériovo vyrábaným ľahkým nákladným motorovým vozidlom s čisto elektrickým pohonom. Krátky čas nabíjania akumulátora má pre zákazníkov veľký význam. Divízia Daimler Trucks momentálne pracuje v spolupráci so spoločnosťou StoreDot na komplexnom používaní systémov rýchlonabíjania, možnou oblasťou použitia je pritom ďalšia generácia vozidiel FUSO eCanter.

Daimler (šr)

 

Daimler: nabíjanie
Komentáre (0)
Pridať komentár