Rošáda vo Ferrari! Portofino nahradí Californiu

Nový model, ktorý Californiu nahrádza, sa volá Ferrari Portofino. Kabriolet Ferrari California mal príliš vysoké náklady na výrobu a tak sa koncern Fiat nakoniec rozhodol, že vznikne nová modelová rada Ferrari.

 

Inšpiráciou pre názov Portofino je taliansky prístav a obľúbená luxusná turistická destinácia neďaleko Janova. So zmenou názvu prichádza aj úplne nová konštrukcia. Ferrari nasadzuje svoju novú ľahšiu platformu, ktorá má poslúžiť ako základ všetkým športovým koncernovým vozom s motorom vpredu, teda aj chystanému Maserati.

 

Pod kapotou pracuje stále preplňovaný osemvalec. Agregát má objem 3855 cm3, výkon 441 kW (600 k) v 7500 min-1 a krútiaci moment 760 Nm v rozmedzí 3000 až 5250 min-1. Samozrejmosťou je automatická prevodovka a prenos výkonu na zadné kolesá cez nastaviteľný elektronicky riadený diferenciál.

 

S dĺžkou 4586 mm nie je Ferrari Portofino zrovna kompaktný kabriolet, ale zase má štyri sedačky. Ferrari už tradične uvádza najvyššiu rýchlosť nepresne. V tabuľkách nájdeme údaj cez 320 km/h. Z nuly na 100 km/h má potom novinka akcelerovať za 3,5 sekundy, pričom spotreba v kombinovanom režime je 10,5 litra na 100 km.

 
-jj-

FerrariFerrari CaliforniaFerrari PortofinoFiatMaserati
Komentáre (0)
Pridať komentár