Nový PEUGEOT i-Cockpit®: interiér zajtrajška?

Automobilka Peugeot predstavila svoju absolútne modernú víziu priestoru vodiča.

Značka Peugeot mnoho rokov viedla výskumy zamerané na priestor pre  vodiča, aby ponúkla čo najlepšie riešenie vo svete automobilov. Nový PeugeoT i-Cockpit® bol úspešne použitý v modeloch 208, 2008 a 308. Teraz značka koncentrovala  v jednom monolite novú generáciu tohto inovatívneho konceptu. Opäť tu nájdeme základné prvky Peugeot i-Cockpit, ako sú kompaktný volant, head-up a dotykový displej displej.  Nová verzia  však ponúka ešte viac ergonómie, technológie a dráždenia zmyslov.

Čo sa týka podvozku a priľnavosti k ceste, know-how značky je už dobre známy. Zážitok za volantom je dynamický a  vodič má z toho radosť. Výsledkom tohto výskumu je inovatívny priestor, kde je dôraz kladený na potešenie z jazdy, agilitu, pozornosť a koncentráciu samotného  vodiča. Peugeot i-Cockpit® sa skladá z týchto prvkov:

Kompaktný volant uľahčuje ovládanie a znásobuje zážitok z jazdy. Ramená nemusia byť tak naširoko, rozsah pohybov je znížený a zvyšuje sa tým rýchlosť a agilnosť vodiča, pričom jeho poloha pri riadení je uvoľnenejšia.

Head-up displej združuje informácie v zornom poli vodiča a umožňuje mu nespúšťať cestu z očí a sústrediť sa na trasu. Malé rozmery volantu umožňujú tejto ergonomickej pozícii zvýšiť komfort vodiča a znížiť jeho únavu.

Veľký dotykový displej intuitívnym spôsobom združuje všetky ovládače komfortu (rádio, klimatizácia, navigácia, telefón, multimédiá, parametre vozidla…

Výsledkom je prekvapujúco čistá, moderná a technologická palubná doska. Tlačidlá nie sú takmer žiadne. Použité materiály sú luxusné a kvalita prevedenia vysoká – to všetko znásobuje špecifickosť Peugeot i-Cockpit ®. Od roku 2012 viac než 2,2 milióna zákazníkov využíva výhody inovatívny i-Cockpit a tento koncept je charakteristickým prvkom poslednej generácie vozidiel značky Peugeot. Ale značka chce ísť ešte ďalej a objaviť nové zmyslové oblasti, aby sa riadenie vozidla Peugeot stalo skutočne jedinečným, nezabudnuteľným a neodolateľným zážitkom. V tomto zmysle značka minulý rok v septembri predstavila perspektívnu štúdiu prostredníctvom koncept vozidla – PEUGEOT FRACTAL. Za futuristickými líniami elektrického mestského coupé sa skrýva nový význam i-Cockpit®.

Nová generácia high-tech

Výskum viedol k navrhnutiu novej generácie miesta vodiča, ktoré umožní ešte inštinktívnejšie riadenie. Využíva všetky výdobytky technológie na zlepšenie komfortu a bezpečnosti.

Volant je kompaktnejší a je navrhnutý tak, aby sa vodičov výhľad ešte rozšíril a získalo sa viac priestoru pre nohy vodiča.

Head-up displej je tvorený digitálnym panelom s vysokým rozlíšením, 12,3” uhlopriečkou a futuristickou grafikou. Prístrojová doska je plne konfigurovateľná a združuje všetko, čo vodič potrebuje mať vo svojom zornom poli.

Veľký 8” dotykový displej je umiestnený v strede palubnej dosky a je vybavený kapacitnou technológiou pre lepšiu odozvu a praktickosť počas používania.

Nový koncept obsahuje to najlepšie z aktuálne dostupných technológií na trhu:

3D on-line navigácia s aktuálnymi informáciami o dopravnej situácii z Tom Tom Traffic, s možnosťou prenosu navigácie priamo do prístrojovej dosky

Hands-free telefonovanie s hlasovým ovládaním, automatický manažment SMS správ (čítanie, odosielanie)

Kompletný a výkonný systém pomoci pri riadení vozidla (aktívny inteligentný tempomat/obmedzovač rýchlosti, detektor sledovania trasy, City Park Assist , atď.)

Konektivita vďaka funkcii Mirror Screen a technológiám Apple CarPlayTM, Mirrorlink® a AndroïdAuto.

K tomu všetkému sa pripojili technológie komfortu a bezpečnosti, ktoré sú charakteristické pre Peugeot, ako Peugeot Connect (SOS & Assistance), Start MyPeugeot, digitálna servisná knižka vozidla, ale aj funkcie ako Grip Control, Driver Sport Pack, atď.

Nový Peugeot i-Cockpit zosobňuje aké bude miesto vodiča budúcnosti. Predstavuje interiér zajtrajška vozidiel značky Peugeot.

Peugeot (šr)

interiérPeugeot
Komentáre (0)
Pridať komentár