BMW Concept Compact Sedan

BMW na autosalóne v Číne predstavilo štúdiu kompaktného vozidla. Tento automobil naznačuje možný obraz budúcej generácie 1, ktorá príde na trh s trojvalcovými motormi a pohonom predným  kolies.

Autosalón v Číne je pre automobilky dôležitým miestom. Čínsky trh je veľkým podielom každého výrobcu a tak tu predstavuje tie najnovšie štúdie a modely. BMW na tohtoročnom autosalóne predstavilo zaujímavý koncept, ktorý je predobrazom budúcnosti kompaktných sedanov.

Práve prémiové kompaktné sedany sú v Číne obľúbené a predstavujú možný potenciál rastu. Predná časť štúdie je pre BMW typická. Veľké „ľadvinky“ však nie sú spojené s prednými svetlometmi, ako pri najnovších sedanoch BMW.

Predný nárazník má bočné otvory na chladenie bŕzd a veľký stredný otvor so štvoruholníkovým tvarom. Bočná silueta prezradí veľké 20-palcové disky s dvojitými ramenami a dlhý rázvor, ktorý opticky predlžuje koncept na úroveň strednej triedy.

Exkluzívny bronzový odtieň Liquid Metal Bronze vyzdvihne každý detail karosérie. Spätné zrkadlá majú kryty z lešteného hliníku. Zadné svetlomety predstavujú bežné BMW s tvarom písmena L a LED technológiou.

Interiér je orientovaný na vodiča. V zornom poli má pomocníka v podobe Head-Up displeja, ktorý premieta všetky dôležité údaje o vozidle a premávke pred ním. Prístrojová doska elegantne prechádza do dverí.

Exkluzívna koža Nappa je kombinovaná s drevom s otvorenými pórmi a brúseným hliníkom. Všetky materiály nájdeme na palubnej doske. Predné dvere vizuálne pokračujú do B-stĺpika a zväčšujú tým pocit z interiéru.

Športové predné sedadlá sú dodávané s dvojicou samostatných zadných sedadiel. Mäkká prírodná koža Nappa je k dispozícii s Ivory, sivohnedou a hnedou farbou. Veľká presklená strecha prinesie do interiéru ešte viac svetla.

Ovládač systému iDrive má maximálne možný jemný povrch pre ľahké ovládanie. V strede palubnej dosky je 8,8-palcová dotyková obrazovka. Ergonomický tvar všetkých prvkov v interiéri prináša lepší komfort počas jazdy. Na skutočnú podobu budúceho BMW 1 si však musíme ešte chvíľu počkať.

MM, BMW

BMWConcept Compcat Sedan
Komentáre (0)
Pridať komentár