Novinky od Volva

Volvo predstavilo svoj najvyspelejší simulátor pre vývoj budúcich generácii vozidiel. Premiéru mali tiež balíčky Polestar, ktoré zvýšia výkon motorov niektorých modelov.

Pre nové Volvo XC90 je k dispozícii nový balík Polestar Performance, ktorý z bežného modelu spraví dynamickejšie a atraktívnejšie vozidlo. Volvo XC90 je najvyspelejším automobilom od Volva. Polestar vylepší len niektoré prvky výbavy a optimalizuje odozvu pedálu akcelerátora, motoru a radiacej páky.

Optimalizácia je založená na 20-ročnej praxi Polestaru z motoristických športov. Firma Polestar sa snaží o najjemnejšie doladenie pretekárskeho automobilu. To isté má v pláne s modelom XC90. Všetky inovácie plnia záruku od Volva a sú k dispozícii pre motorizácie T6 a D5.

Polestar sa tiež zameral na motory T5 a D4 v iných modeloch od Volva. Optimalizácie zahŕňajú celý hnací systém. Nové motory, ktoré Polestar upraví, sú k dispozícii vo vozidlách Volvo S60, V60, XC60, V40 a V40 Cross Country.

Volvo tiež predstavilo najvyspelejší simulátor, ktorý pomáha pri tvorbe nových modelov. Značka Volvo je prvou medzi prémiovými automobilkami, ktorá takýto simulátor má. Zariadenie obsahuje najvyspelejší simulátor Vi-Grade.

Rovnaké technológie pri návrhu vozidla používa napríklad Porsche alebo Ferrari. Simulátor ponúka niekoľko preddefinovaných tratí a ciest, vrátane legendárnej severnej časti okruhu Nürburgring. Medzi dostupnými okruhmi je aj tajné testovacie centrum Volva.

Nový simulátor poskytne možnosť fyzicky testovať modely ešte počas ich výpočtov a pred fyzickou výrobou. Výhodou je tak včasné odhalenie problematickej časti karosérie alebo zavesenia kolies. Simulátor tiež znižuje náklady na predprodukčné modely.

MM, Volvo

nový simulátorPolestarVolvo
Komentáre (0)
Pridať komentár