Subaru BRZ tS

Model BRZ od japonského výrobcu vozidiel Subaru je poctivý športový automobil. Výrobca sa rozhodol, že ponúkne na domácom trhu upravenú verziu so športovejšími exteriérovými a interiérovými doplnkami.

Subaru BRZ poháňa motor s protibežnými piestami (boxer) s veľmi nízko položeným ťažiskom. Spolu s nízkou pohotovostnou hmotnosťou je tento automobil mimoriadne dobre ovládateľný a nepotrebuje preto extrémne výkonný motor.

Automobilka pre domáci trh v Japonsku vytvorila edíciu tS, ktorá sa bude líšiť dizajnovými zmenami. Limitovaná edícia však nebude dostupná na starom kontinente a vyrobia z nej len 300 kusov.

Kľúčovými vlastnosťami modelu BRZ sú: nízka pohotovostná hmotnosť, nízko položené ťažisko, pohon zadných kolies a boxer motor. Model s prívlastkom tS pridá športové Brembo brzdy, 18-palcové disky kolies a ozdobné prvky.

Na pohon bude slúžiť známy štvorvalcový boxer motor so zdvihovým objemom 2,0 litra. Maximálny výkon 147 kW (200 k) dosiahne pri 7 000 ot./min. Maximálny krútiaci moment 205 Nm bude dostupný v rozmedzí 6 400 až 6 600 ot./min.

Športové plášte Michelin Pilot Super Sport s rozmerom 225/40 ZR18 budú obuté na 18-palcové čierne disky. Vpredu budú 17-palcové vetrané kotúče so štvorpiestikovým strmeňom, vzadu budú 17-palcové kotúče s dvojpiestikovým strmeňom.

Konštruktéri tiež upravili zavesenie predných kolies a zadné tlmiče s pružinami. Špeciálny STI predný spojler s označeniami STI prezradí zameranie vozidla. Červené línie na prednom nárazníku kontrastne dopĺňajú LED denné svetlomety.

V interiéri pribudne tachometer s logom STI, prístrojová doska s karbónovým dizajnom, kožený volant a hlavica radiacej páky s logom STI. Predné športové sedadlá Recaro s logom STI budú čalúnené do čiernej kože a Alcantary. Dverové lišty a lakťová opierka budú mať červené prešívanie.

MM, Subaru

BRZ tSSubaru
Komentáre (0)
Pridať komentár