Volvo testuje svoj nový trojvalcový motor

Volvo nedávno uviedlo novú generáciu štvorvalcových motorov, ktoré budú jeho najväčšími motormi. V súčasnosti však už začalo s testovaním trojvalcových motorov pre základné verzie vozidiel.

Nový motor vyvinuli a testujú vo Švédsku. Novinka sa pripojí k väčšiemu motoru Drive-E, ktorý má 4 valce a ponúkne rôzne typy preplňovania a výkonnostných parametrov.

Volvo má bohatú históriu 6-, 5- a 4-valcových pohonných jednotiek. Automobilka sa v súčasnosti prispôsobila trendu downsizingu a 4-valcové pohonné jednotky budú v ponuke Volva najväčšími motormi .

Prechod na 3-valcové motory je podľa automobilky prirodzeným krokom. Aplikácia nových technológii umožní ponúknuť voči predchodcom vyšší výkon a nižšiu spotrebu .

Motor je vyvinutý s novou architektúrou CMA a v budúcnosti dokáže splniť pripravovanú emisnú normu Euro 7. Podľa údajov automobilky má mať nový motor široké spektrum výkonových parametrov, maximálny výkon má dosiahnuť približne 132 kW (180 k).

Výhodou nového motora je možnosť výroby na rovnakých výrobných linkách, ako nový 4-valcový motor Drive-E. Z hľadiska novej výrobnej technológie tak Volvo ušetrí niekoľko miliónov eur na vývoji technológii, ktoré motor preberie od väčšieho súrodenca.

Nové 4-valcové motory Drive-E začali s produkciou v roku 2013 a stali sa tiež základom nových plug-in hybridných verzií. Motory Volvo poznáme od roku 1927, kedy bola spoločnosť založená. Prvé motory mali liatinový blok a rozvod ventilov SV. Novinka s tromi valcami je tak ďalším krokom Volva smerom k nulovým emisiám.

MM, Volvo

Drive-EVolvo
Komentáre (0)
Pridať komentár