Škoda daruje Fabiu nadácii "Život deťom"

Automobilky sa snažia podporovať rôzne nadácie, ktoré pomáhajú hendikepovaným osobám. Škoda podporuje medzi inými aj nadáciu „Život deťom“, ktorej daruje jubilejnú Fabiu – miliónte vozidlo Škoda vyrobené v roku 2014.

Automobilka Škoda oslavovala jeden milión vyrobených vozidiel za rok. Pri oslavách však nezabudla na nepriaznivé osudy hendikepovaných osôb a podaruje nadácii „Život deťom“ nový automobil Fabia.

Túto nadáciu však nevybrali náhodne. Veľká časť zamestnancov Škoda Auto sa pre ňu rozhodla v online hlasovaní, ktoré prebiehalo od 21. novembra do 10. decembra tohto roka. Spomedzi všetkých účastníkov získala táto nadácia 4 100 hlasov.

Nadácia „Život deťom“ podporuje choré deti v Českej Republike. Hlavným zámerom je obnova zdravotníckeho vybavenia v detských oddeleniach fakultných nemocníc. Nadácia získava finančné zdroje z predaja propagačných materiálov, od finančných darcov a z rôznych ďalších akcií.

Automobilka daruje tejto nadácii úplne nový automobil Škoda Fabia s motorom 1,2 TSI a výkonom 81 kW (110 k). Vozidlo bude v bielej farbe Moon. Ide o exemplár, ktorý vyrobili  ako miliónte vozidlo v tomto roku.

Organizácia „Život deťom“ má podľa slov riaditeľky Anny Strnadovej obrovskú radosť z nového automobilu. Uľahčí každodennú prácu pri pomáhaní chorým detským pacientom.

Škoda Auto už od roku 2002 podporuje projekt „Zdravotný klaun“, v ktorom preškolení klauni navštevujú dlhodobo chorých malých pacientov a pomáhajú ich liečiť smiechom a úsmevom. Od roku 2011 podporuje automobilka „Nadáciu Terezy Maxovej“, ktorá sa zaujíma o znevýhodnené deti.

Ďalším projektom, na ktorom spolupracuje mladoboleslavská automobilka, je „New Job, new Life“. Táto nadácia pomáha mladým ľuďom z detských domovov v oblasti kariéry a získania pracovných skúseností.

MM, Škoda

FabiaŠkodaŽivot deťom
Komentáre (0)
Pridať komentár