Volvo začalo vyrábať model XC60 aj v Číne

Severská automobilka má vo svojom portfóliu dva modely kategórie SUV. O menší z nich, model XC60, je v súčasnosti veľký záujem a Volvo sa preto rozhodlo rozšíriť výrobu XC60-ky do Číny.

Volvo zaraďuje model XC60 medzi crossovery. O tieto automobily je v súčasnosti veľký záujem a Volvo nestíha uspokojovať dopyt po modeloch. Pre skrátenie čakacej doby preto začali s výrobou modelu XC60 v Číne.

Volvo Cars má prevádzku v čínskom meste Čcheng-tu. Práve v tejto továrni začali s výrobou modelu XC60, ktorý je len druhým z portfólia Volva, ktorý tu začali vyrábať. Prvým automobilom bolo Volvo S60L, ktoré je predĺženou variantou modelu S60.

Výroba tohto automobilu sa rozbehla v novembri 2013. S novým modelom v továrni pribudne približne 500 nových pracovných miest, čím Volvo prispeje k zníženiu nezamestnanosti v tomto čínskom regióne.

Celkový počet zamestnancov v továrni v Čcheng-tu sa zvýši na 2 650. Model XC60 je vo svete veľmi obľúbeným. Veľkým trhom je pre XC60-ku práve trh v Číne. Od začiatku roka tu predali 24 940 modelov XC60. Model XC60 je najpredávanejším Volvom v Číne a na celom svete.

Celosvetovo sa zvýšil odbyt modelu XC60 o 20,4 % na 98 309 predaných kusov. Od začiatku produkcie v roku 2008 už vyrobili na celom svete viac ako 500 000 kusov modelu XC60, jubilejný automobil vyrobili začiatkom tohto roka.

Ročná výrobná kapacita továrne je 120 000 vozidiel. Továreň sa nachádza v centrálnej Číne. Ďalšia továreň automobilky Volvo je situovaná do severovýchodnej časti Číny, do mesta Daqing. V tejto továrni vyrábajú Volvo XC Classic, ktoré je postavené na platforme Volva XC90 prvej generácie.

Volvo v Číne vyrába tiež motory, prevádzka je v meste Zhangjiak, severozápadne od Pekingu. Táto továreň spustila produkciu motorov v septembri 2013. Všetky továrne v Číne boli navrhnuté v súlade s globálnymi štandardami používanými v továrňach Torslanda a Gente v Európe.

Volvo má v súčasnosti viac ako 160 predajcov v celej Číne. Mimo modelov XC60 a XC Classic tu Volvo predáva tiež modely V60, V40 a iné. Podľa automobilky očakávajú čínski zákazníci obdobné kvality výrobkov, ako európski zákazníci.

MM, Volvo

ČínaVolvo
Komentáre (0)
Pridať komentár