Štúdia Mini Citysurfer

Mini vyrába malé automobily, ktoré boli a sú určené najmä do mestského prostredia. Mini však predstavilo ešte lepšiu formu mobility do preplnených mestských ulíc.

Nový Mini Citysurfer Concept je malá kolobežka napájaná elektromotorom. Automobilka ponúka malé automobily, no tento koncept je do preplnených ulíc veľkomiest ešte výhodnejším dopravným prostriedkom .

Malý Citysurfer má hmotnosť len 18 kilogramov. Preto nie je problém ho v miestach, kde nie je možnosť jeho použitia, jednoducho preniesť. Výhodou je tiež ľahké premiestňovanie do uzamknutých priestorov na uskladnenie.

Mini Citysurfer sa bez problémov zmestí do batožinového priestoru nového Mini a rýchlo sa premení na funkčnú kolobežku. Elektrický pohon s akcelerátorom ovládaným palcom poháňa zadné koleso bez prevodovky.

Dosahuje maximálnu rýchlosť 25 km/h. Elektrický pohon sa však aktivuje až po prekročení minimálnej rýchlosti, ktorú musí prekonať jazdec sám s vlastnou hybnou silou. Motor sa deaktivuje cez brzdovú páku.

Zdrojom energie je lítium-iónová batéria, ktorá sa môže nabíjať z bežnej 12-voltovej zásuvky automobilu alebo bežnej zásuvky v domácnosti. Batéria sa tiež dobíja rekuperáciou enrgie pri brzdení.

Maximálny dojazd môže byť až 25 km. V prípade prázdnej batérie sa môže Citysurfer poháňať vlastnou silou jazdca bez odporu motora. Vďaka kolesám s pneumatikami je vhodný aj na hrboľaté cesty a zachováva si stabilné jazdné vlastnosti.

Kolobežka má 3 nezávislé brzdové systémy. Na prednom a zadnom kolese sú hydraulické brzdy. Ďalším systémom je rekuperačná brzda s funkciou elektrického generátora. Ochranu pred nečistotami zabezpečujú kryty kolies vpredu a vzadu.

Za príplatok sa dodáva držiak na mobilný telefón s možnosťou nabíjania. K dispozícii je tiež funkcia Last Mile Navigation v kombinácii so systémom Mini Connected XL Journey Mate. Koncept rozširuje možnosť individuálnej mestskej dopravy v kombinácii s inými druhmi dopravy.

MM, Mini

CitysurferMini
Komentáre (0)
Pridať komentár