Volkswagen Golf Alltrack

Volkswagen po modeli Passat Alltrack predstavil ďalší model so zlepšenou priechodnosťou terénom. Golf Alltrack príde na trh ako tretia verzia modelu Golf.

O nových modeloch so zvýšenou svetlou výškou, plastovými ochrannými prvkami okolo karosérie a zlepšenou priechodnosťou terénom, ktoré vychádzajú z bežných verzií, prinášame správy pravidelne. Volkswagen mal v tejto kategórii len jedného zástupcu, model Passat Alltrack.

Golf Variant s pohonom 4Motion prichádza v novej verzii, ktorú vo Wolfsburgu pomenovali Alltrack. Kombinuje priestrannosť a úžitkové vlastnosti modelu Golf Variant a pridáva lepšiu priechodnosť terénom s lepšími jazdnými vlastnosťami.

Volkswagen Golf Alltrack bude ľahko rozoznateľný podľa plastových nelakovaných častí predného a zadného nárazníka. Obdobné ochranné prvky budú na lemoch všetkých kolies a na spodných častiach prahov.

Zvýšená svetlá výška nie je jedinou výhodou voči bežnej verzii s pohonom všetkých kolies. Novinka ponúkne rozšírené blatníky a zosilnené spodné kryty pod motorom a prevodovkou. Výhodou Golfa Alltrack bude tiež použitie viacprvkovej zadnej nápravy pre všetky motorizácie, čo neplatí pre modely s predným pohonom.

Systém 4Motion je doplnený o off-roadový jazdný program. Funkcia Hill-Descent pomôže pri zjazdoch z kopca. Konštruktéri tiež upravili systém ABS na brzdenie na rôznych povrchoch – od štrku až po blato.

Automobil bude stáť na 17-palcových diskoch kolies, v sériovej výbave nebude chýbať informačný systém Composition Touch, automatická klimatizácia, parkovací asistent vpredu a vzadu a ambientné osvetlenie v interiéri.

Paleta motorov zahŕňa na začiatku predaja výlučne vznetové verzie. Základný motor je 1,6 TDI s výkonom 81 kW (110 k). Silnejšia pohonná jednotka má zdvihový objem 2,0 litra a ponúka sa v dvoch výkonových variantoch: 110 kW (150 k) a 135 kW (184 k).

Najsilnejší diesel je kombinovaný výlučne s dvojspojkovou prevodovkou DSG. Je to prvý krát, keď je k dispozícii Golf so vznetovým motorom s prevodovkou DSG a pohonom 4Motion. Zážihová verzia 1,8 TSI s výkonom 132 kW (180 k) príde na trh v budúcom roku. Predaj Golfa Alltrack štartuje s cenou 29 975 €.

MM, Volkswagen

Golf AlltrackVolkswagen
Komentáre (0)
Pridať komentár