Team Zietlow dorazil do Kapského Mesta v rekordnom čase

Prednedávnom sme písali o tíme Rainera Zietlowa, ktorý plánoval s vozidlom Volkswagen Touareg prejsť zo Severnej Európy do Juhoafrickej Republiky v rekordnom čase. Teamu sa to nakoniec podarilo.

Zo Severného mysu v Nórsku do Kapského Mesta v Juhoafrickej Republike – to bol cieľ teamu Rainera Zietlowa. Volkswagen Touareg vyrazil v skorých ranných hodinách 21. septembra. Zietlow chcel vyskúšať jeho odolnosť.

Nemecký dobrodruh drží svetové rekordy aj pri ceste po panamerickej diaľnici zo Severnej Ameriky do Južnej Ameriky a pri ceste z Melbourne do St. Peterburgu. Trasu zo Severnej Európy do Kapského Mesta prešiel tím v rekordnom čase 21 dní, 16 hodín a 36 minút.

Posledný rekord, ktorý na tejto trase v roku 1984 dosiahol iný dobrodruh, bol 28 dní. Ak však od celkového času odrátame čas potrebný na opravu vozidla, tak tímu Zietlow trvala cesta 8 dní, 10 hodín a 26 minút.

Na trase dlhej približne 17 000km mali vážnu nehodu, kvôli ktorej musel Touareg nechať opraviť . Mechanici v Tanzánii, kde sa nehoda stala, boli schopní opraviť automobil s použitím originálnych dielov Volkswagenu.

Zietlow uviedol, že keď po nehode vystúpil z vozidla, myslel si, že to bude musieť vzdať. Motor a prevodovka však boli v poriadku a tak sa pristúpilo na hľadanie autoservisu.

MM, Volkswagen

TouaregVolkswagenZietlow
Komentáre (0)
Pridať komentár