BMW už vyrába Brazílii

BMW vyrobilo svoj prvý automobil na území Južnej Ameriky. BMW ta uviedlo do prevádzky svoju prvú továreň na osobné vozidlá na území Južnej Ameriky a Brazílii zároveň.

V piatok, 10. októbra, vyrobilo BMW prvý automobil v novej továrni v Južnej Amerike. V meste Araquari, v Brazílii, investuje automobilka v priebehu nasledujúcich pár rokov viac ako 200 miliónov eur.

Výrobná kapacita továrne bude v budúcnosti viac ako 30 000 automobilov ročne. Tým zabezpečia dobrú dostupnosť vozidiel BMW na trhu v Južnej Amerike. Prvým automobilom, ktorý zišiel z výrobnej linky, bolo biele BMW 328i ActiveFlex.

Pre možnosť flexibilného použitia na benzín alebo etanol je špeciálne určené pre trh v Brazílii. Nová továreň vytvorí približne 1 300 nových pracovných miest, 500 zamestnancov už v továrni pracuje. Ďalšie pracovné miesta vzniknú v dodávateľských továrňach.

Celý areál továrne má byť dokončený v septembri 2015. Dovtedy bude dostavaná lakovňa a karosáreň. V továrni budú v budúcnosti vyrábať aj iné automobily, konkrétne Mini Countryman, BMW radu 1 v 5-dverovej verzii, BMW 3 sedan, BMW X1 a X3.

Areál továrne má rozlohu okolo 1,5 milióna metrov štvorcových. Pre výrobu je určených 500 000 metrov štvorcových. S novou továrňou má BMW Group celosvetovo 30 výrobných a montážnych miest v 14-tich krajinách na štyroch kontinentoch.

BMW továrňou v Araquari nadväzuje na infraštruktúru v Joinville, ktorý je vzdialený 20 km od továrne. BMW už v roku 2013 vytvorilo nové výcvikové stredisko v Joinville Business parku. Je to ideálne miesto pre prípravu zamestnancov na výrobné linky.

V Brazílii založila automobilka BMW predajnú organizáciu v roku 1995. Finančné služby začali fungovať v roku 1999 a od roku 2009 vyrába BMW motocykle v meste Manaus.

MM, BMW

BMWBrazília
Komentáre (0)
Pridať komentár