Nové BMW M4 kabriolet

BMW uvádza novinku medzi športovými modelmi M. M4 sme už predstavili, išlo však o kupé, odvodené od sedanu M3. Teraz prichádza BMW M4 kabriolet.

Nový model je sesterským modelom verzie M4 kupé. M4 kabriolet preberá všetky dostupné technológie – od motora cez prevodovku až po najnovšie prvky výbavy z verzie M4 kupé a pridáva k tomu možnosť jazdy bez strechy nad hlavou.

BMW M4 kabriolet nadväzuje na úspechy predchádzajúcich kabrioletov radu M, ktoré mali názov M3 kabriolet. S príchodom nového označenia pre kupé a kabriolety tak aj vysokovýkonná verzia musela začať po novom používať párnu číslicu.

Novinka zdieľa elegantné línie svojich súrodencov z radu 4. Spätné zrkadlá v štýle twinstalk, rozšírené predné a zadné blatníky, klenutý prvok na prednej kapote a špeciálne disky M s priemerom 18 alebo 19 palcov jednoznačne určujú príslušnosť automobilu k rodine M3/M4.

Pod prednou kapotou je preplňovaný radový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,0 litra. Maximálny výkon dosahuje  317 kW (431 k) a krútiaci moment 550 Nm. BMW M4 zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy (s prevodovkou DCT). Kombinovaná spotreba paliva je 8,3 až 8,8 l/100 km a hodnoty emisií CO2 sú 194 až 204 g/km.

Nové BMW M4 využíva rovnako ako M3 a M4 kupé ľahké materiály. Kapoty a predné blatníky sú z hliníka. Podvozkové diely tiež využívajú hliník. Hnací hriadeľ a predná vzpera v motorovom priestore sú vyrobené z uhlíkových vlákien vystužených plastom (CFRP).

Novinkou pre verziu M4 kabriolet je kovová skladacia strecha. Má vnútorné čalúnenie a vynikajúcu zvukovú i tepelnú izoláciu. Na otvorenie strechy je potrebných 20 sekúnd a automobil môže ísť pritom maximálnou rýchlosťou 18 km/h.

BMW M4 bude k dispozícii v rozsiahlej štandardnej výbave, ku ktorej bude k dispozícii ešte rozsiahlejšia príplatková výbava. Na objednávku bude tiež exkluzívny rad BMW Individual, ktorý premení M4 kabriolet na jedinečný kúsok.

MM, BMW

BMWM4 kabriolet
Komentáre (0)
Pridať komentár