EURO CITRO 2014 NA OKRUHU V LE MANS

Euro Citro 2014, najväčšie stretnutie historických vozidiel Citroen, sa uskutočnilo v auguste na okruhu v Le Mans.

Medzinárodné stretnutie EURO CITRO bolo manifestáciou historických vozidiel. Vystavené boli všetky modely Citroën vyrobené od  založenia značky. Táto udalosť prebieha už tradične na okruhu v Le Mans. Prvý ročník sa uskutočnil v auguste roku 2000 a potom každé tri roky, naposledy v auguste 2009. Vtedy sa zhromaždilo až 2800 vozidiel značky Citroën a na akcii sa zúčastnilo vyše 14 000 návštevníkov. Tohtoročné podujatie EURO CITRO 2014 sa uskutočnilo opäť v Le Mans.

   

Na mieste konania boli vozidlá účastníkov zoradené podľa modelov na vopred určených  miestach. Usporiadatelia pre nich pripravili mnoho sprievodných aktivít. Okrem iných to boli: Veľká výmenná burza, zhromažďujúca viac ako 150 exponátov; dočasné múzeum prezentujúce netradičné modely značky Citroën na rôzne témy : blahobyt vo svete Citroën, vozidlá Sébastiana Loeba, vďaka ktorým sa stal 9-násobným svetovým šampiónom v rally, ako aj veľkolepú prezentáciu starých úžitkových vozidiel Citroën.

Ďalšími bodmi programu boli: Spanilá jazda na okruhu Bugatti s obmedzením rýchlosti a súťaž elegancie za prítomnosti známeho odborníka na značku, p. Olivier de Serres; ponuka a predaj vozidiel a dielov Citroën. Atmosféru stretnutia spríjemnili galavečer, tanečné rytmy a ohňostroj. Počas celej akcie sa konala autogramiáda autorov diel venovaných značke Citroën. Pri príležitosti veľkolepého podujatia oslávili tri dôležité modely histórie Citroënu svoje výročie: Traction Avant 80 rokov, CX 40 rokov a XM 25 rokov.

 Organizátori akcie privítali rekordnú účasť návštevníkov a tiež vyše 3 000 vystavených vozidiel.

   

Citroen, DK

 

CitroënLe Mans
Komentáre (0)
Pridať komentár