Koncept Citroen DS 5LS R

Model DS 5LS R predstavuje v nadväznosti na DS3 Cabrio Racing a DS4 Racing nový štýl luxusných sedanov francúzskej automobilky.

Debut vozidla sa očakáva na autosalóne v Pekingu. Pod kapotou sa objaví 1,6 litrový preplňovaný motor s výkonom 220 kW (300 k) a krútiacim momentom 400 Nm. O prenos krútiaceho momentu na vozovku sa postará robotizovaná prevodovka s ovládaním pádlami na volante. Chýbať nebudú ani športovejšie brzdy a odpruženie. Automobil bude o 15 mm bližšie k vozovke, než produkčné modely.

Pri prvom pohľade na vozidlo zaujme karmínovo červený lak s matným a kovovým povrchom. Široké bočné lišty budú matne šedé. Dynamický charakter zdôrazňuje predný nárazník s LED denným svietením a stúpajúca bočná línia automobilu.

Koncept je stojí na 20-palcových diskoch z ľahkých zliatin v uhlíkovej farbe, ktorú pretínajú karmínovo červené lúče.

Interiér vozidla je zameraný na luxus. Vnútro, vrátane prístrojovej dosky a volantu, je potiahnuté brúsenou kožou Alcantara. Sedadlá, prístrojová doska, horné dverové panely a stredová lakťová opierka sú poprešívané karmínovo červenou niťou. Volant má stred s červenou farbou, ktorá vystihuje luxusnejší a športovejší charakter automobilu.

Koncept vozidla môže byť budúcou podobou novej generácie automobilov Citroen vo vyššej strednej triede. Ostatný zástupca, model C6, ktorého sa predalo necelých 30 000 kusov, tak možno dostane luxusnejšieho a dizajnovo uhladenejšieho nástupcu.

MM, Citroen

CitroënDS 5LS R
Komentáre (0)
Pridať komentár