Škoda Rapid Spaceback už na Slovensku

Nové praktické kombi od Škody je na Slovensku dostupné od 22.10.2013. Uvádzacia cena základného modelu Rapid Spaceback Active začína na 9 830 €. Zákazníci si ho budú môcť lepšie obzrieť počas Dní otvorených dverí 25.10. u všetkých autorizovaných predajcov Škoda.

Škoda uviedla na slovenský trh nový Rapid Spaceback. Tento model má vyplniť medzeru medzi modelmi Fabia a Octavia. Síce na prvý pohľad vyzerá ako kombi verzia modelu Rapid, Škoda o ňom hovorí ako o svojom „prvom kompaktnom hatchbacku“. Značka by ním rada posilnila svoju pozíciu lídra na slovenskom trhu.

Uvádzacia cena novinky sa začína na 9 830 € pre verziu „Active“, pričom sú k dispozícii aj akčné pakety „Plus“, ktoré v tomto prípade za ďalších 499 €  (dokopy 10 329 €) ponúkajú sériovo klimatizáciu, rádio s prehrávačom CD a MP3, predné hmlové svetlomety, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, tónované sklá, elektricky ovládané okná vpredu a zadný stierač. V cene je taktiež zahrnutá predĺžená štvorročná záruka výrobcu.

Vo výbave „Ambition Plus“ disponuje ŠKODA Rapid Spaceback automatickou klimatizáciou Climatronic, rádiom s prehrávačom CD a MP3, koženým multifunkčným volantom, dekoračnými lištami palubnej dosky, centrálnym zamykaním s diaľkovým ovládaním, palubným počítačom, zadnými parkovacími senzormi, tempomatom, hmlovými svetlometmi, tónovanými sklami a 15“ diskami z ľahkej zliatiny. S motorom 1,2 TSI 63 kW/86 k bude Rapid Spaceback „Ambition Plus“ k dispozícii od 12 529 €. Na výber sú tiež agregáty 1,2 TSI s výkonom 77 kW/105 k, 1,4 TSI s výkonom 90 kW/122 k (výhradne s prevodovkou DSG), 1,6 TDI s výkonom 66 kW/90 k a 1,6 TDI s výkonom 77 kW/105 k.

K dispozícii bude aj špičková verzia „Elegnace Plus“ v kombinácii s motorom 1,6 TDI 66 kW/90 k s prevodovkou DSG, ktorá za cenu 17 629 € ponúkne ešte vyšší stupeň výbavy. Z jej jednotlivých prvkov spomeňme aspoň telefonovanie cez Bluetooth, vyhrievané sedadlá, 16“ disky z ľahkých zliatiny a vyhrievané ostrekovače skla.

S novým modelom Rapid Spaceback prichádza aj nový rad možností individualizácie. Medzi najzaujímavejší prvok patrí presklená panoramatická strecha a predĺžené sklo v piatych dverách, ktoré siaha o približne 10 centimetrov nižšie, než obyčajné sklo. Tieto prvky sú súčasťou výbavy verzie „Skyline“.  Tá ponúkne navyše aj zatmavené hmlovky a zadné svetlá, 17“ dvojfarebné disky, čierne doplnky karosérie a xenónové svetlomety. Pre fanúšikov športových automobilov budú k dispozícii dokonca aj športové sedadlá, pedále z ušľachtilej ocele a dekoračné lišty interiéru v bielom alebo čiernom prevedení. Cena základného akčného modelu Rapid Spaceback „Skyline“ začína na sume 12 730 €.

 

jh, ts

Skoda Rapid
Komentáre (0)
Pridať komentár