Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Diabolsky koncept Devel Sixteen s výkonom 5000 k je výzvou pre najrýchejšie autá na svete!

Jednou z najsledovanejších noviniek posledných dní v motoristickom svete je bez pochýb ambiciózny projekt s názvom Devel Sixteen. Tento voz s obrovským motorom V16 má celkový výkon presahujúci 5000 koní, pričom jeho maximálna rýchlosť má byť neuveriteľných 560 km/h.


 

Diabolská „šestnástka“ patrila medzi najextrémnejšie športové vozy, ktoré mali premiéru na nedávnom Autosalóne v Dubaji. Oproti pôvodnému konceptu mohli návštevníci vidieť úplne inak vyzerajúci stroj, ktorý už pôsobí ako podstatne serióznejšie dielo.


Ešte stále však hovoríme len o finalizovanom koncepte, nie aute stopercentne pripravenom do výroby. Spozorovať ho môžete hneď v dvoch farebných prevedeniach – decentnejšom čiernom a výraznejšom bielo-modrom. Zákazníci sa však môžu tešiť hneď na tri varianty, z ktorých každá je silnejšia než súčasné najrýchlejšie superšporty.

Aby mohol Devel Sixteen atakovať maximálnu rýchlosť prevyšujúcu 500 km/h, musí mať poriadny agregát. Úvodná verzia je vybavená motorom V8 s výkonom 2 000 koní, pretekárska verzia dosiahne vďaka V8 výkon 3 000 koní a famózna vrcholná verzia quad-turbo V16 s objemom 12,3 litra bude disponovať výkonom prevyšujúcim 5 000 koní!!


Motor všetkých konfigurácií bude pochopiteľne uložený vzadu, čo definuje aj relatívne jednoduchý, ľahko futuristický vzhľad. Všetko je pochopiteľne podriadené prúdeniu vzduchu a aktívnej aerodynamike, konštrukcia je nízka a dlhá. Interiér je ešte stále vo vývoji, avšak kabína vo vnútri disponuje štedrým priestorom.

Devel Sixteen bude stáť okolo 2,2 milióna amerických dolárov. Za tieto peniaze ale dostanete auto, ktoré nie je homologizované pre cestnú premávku. Túto podmienku spĺňa zatiaľ len prvá menovaná verzia so slabším motorom V8. Doba dodania je ale údajne o rok kratšia.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov