Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Moderný speedster Bristol Bullet s nádychom histórie

Spoločnosť Bristol Cars vznikla už pred 71 rokmi, ale posledných päť sezón sa firma špecializuje skôr na ručné úpravy na objednávku. Lenže časom a vplyvom zlých rozhodnutí bola spoločnosť na pokraji bankrotu. Napokon sa však všetko na dobré obrátilo, pretože spoločnosť začal financovať nový investor.

Bristol_Bullet_01  Bristol_Bullet_02

A aj vďaka nemu sa firma Bristol Cars nedávno pochválila svojim novým speedsterom Bristol Bullet, ktorý má ladnú karosériu z uhlíkových vlákien, motor V8 z BMW a všetko, čím moderný voz dnes má disponovať.

Bristol_Bullet_04  Bristol_Bullet_06

Motor s objemom 4,8 litra od BMW bol v továrni upravený na výkon 272 kW (370 koní) a rovnakým krútiacim momentom ako výkon (370 Nm). Hmotnosť Bulletu sa pohybuje na hranici  1 150 kilogramov, no pri riadnom zošliapnutí plynového pedálu dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,8 sekundy.

Bristol_Bullet_08  Bristol_Bullet_05

Elektronický obmedzovač rýchlosti je štandardný ako u vozov BMW, teda nastavený na 250 km/h. Bullet však nie je len o potešení z rýchlej jazdy. Interiér je totiž vybavený bohatým luxusom, na ktorí sú zákazníci zvyknutí u prémiových značiek.

Bristol_Bullet_07  Bristol_Bullet_00

Členom posádky doslova podáva ruky multi-dotykový displej zabudovaný v palubnej doske s digitálnym rádiom a konektivitou s Bluethoot alebo Wi-Fi, napríklad na pripojenie k smartfónom. Prístrojovú dosku si však môžete objednať podľa svojho gusta. V ponuke je napríklad celá z dreva alebo silikónových vlákien. Pohodlné sedačky sú ručne opracované z výberových britských koží.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov