Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Renault Master: V ponuke už aj na Slovensku!

Nový Master je na našom trhu dostupný od 27 390 € alebo od 369 € mesačne.

Nový Master, odhalený v spoločnosti Solutrans (odkaz na tlačovú správu) v Lyone 21. novembra 2023, je navrhnutý tak, aby „išiel ďalej, robil viac a stál menej“. Teraz si ho môžete objednať na Slovensku.

Od svojho uvedenia na trh v roku 1980 sa predalo viac ako tri milióny kusov modelu Renault Master, pričom všetky boli vyrobené vo Francúzsku v závode Batilly pri Metz. Od svojho uvedenia na trh je nový Renault Master, historický líder na európskom a francúzskom trhu, k dispozícii v kompletnom sortimente pokrývajúcom všetky potreby (mestské a prímestské) a požiadavky firemných používateľov.

K dispozícii bude vo viac ako 40 karosárskych verziách s nekonečným počtom možných prestavieb. Okrem toho získava vylepšenú užitočnú nosnosť elektrickej verzie až do 1,6 tony (k dispozícii neskôr aj verzia 4 t ), objem batožinového priestoru od 11 do 22 m3, pohon predných alebo zadných kolies (k dispozícii neskôr), najlepšiu prístupovú šírku a dĺžku batožinového priestoru vo svojej triede.

Posun na ďalšiu úroveň

Nový Master, dodávka novej generácie, ktorá je štandardom v oblasti úspory paliva, inovácií a výbavy, je k dispozícii v dvoch úrovniach výbavy, pričom obe majú bohatú štandardnú výbavu: Advance a Extra.

Motorizácie v ponuke

Nový Master je najúspornejšie vozidlo vo svojej kategórii s konštrukciou „Aerovan“ a odporom vzduchu (Scx) zníženým o 20 %. Zároveň je to jediné vozidlo vo svojej triede, ktoré sa vyrába vo Francúzsku. Všetky verzie sa vyrábajú na tej istej montážnej linke v Batilly pre väčšiu flexibilitu. Výroba motorov a prevodoviek a montáž batérií sa takisto nachádza vo Francúzsku, rovnako ako 84 % dodávateľov.

Vznetový motor Blue dCi je k dispozícii v štyroch variantoch, všetky s manuálnou prevodovkou, s výkonmi 105, 130, 150 a 170 k. Všetky motory prinášajú výrazné zlepšenie spotreby paliva (- 1,5 l/100 km v priemere) a emisií CO2 (- 39 g/km) a udržujú dodávky pod hranicou 200 g/km. Koncom roka bude k dispozícii 9-stupňová automatická prevodovka.

Ceny začínajú na 27 390 EUR za verziu Advance L2H2 3,3 t, ktorá je k dispozícii s motorom Blue dCi 105.

Master E-Tech elektrický

Nový ktorý je novým európskym etalónom pre elektrické dodávky, je k dispozícii aj v elektrickej verzii E-Tech s dvoma variantmi batérií, 40 kWh (mestský dojazd, dostupný neskôr) a 87 kWh (predĺžený dojazd), ktoré vďaka rekordnému dojazdu 460 km (podľa homologizácie WLTP) uspokoja všetky potreby zákazníkov.

K dispozícii od 49 000 EUR pre elektrický variant s predĺženým dojazdom.

Nový Renault Master sa môže pochváliť rekordnými hodnotami s užitočným zaťažením 1 625 kg kompatibilným s vodičským preukazom B, dojazdom viac ako 460 km (k dispozícii neskôr pre verziu L2H2 4T) a ťažnou kapacitou 2,5 tony. Spotreba paliva zostáva vďaka inovatívnemu systému tepelného manažmentu mierna, s hodnotou WLTP 21 kWh/100 km pre verziu vybavenú batériou s kapacitou 87 kWh. 130 kW systém rýchleho nabíjania jednosmerným prúdom zvyšuje dojazd na 229 km za 30 minút. V domácich podmienkach sa batéria nabije z 10 % na 100 % za štyri hodiny pomocou 22 kW AC wallboxu.

Všetky pohonné jednotky s manuálnou prevodovkou je už možné objednať, pričom prvé dodávky sú naplánované na september/október. Verzie s automatickou prevodovkou by mali prísť na prelome rokov 2024/2025.

Renault Master: Silná osobnosť (prvá jazda)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov