Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VESPA 946 10° ANNIVERSARIO – Pocta budúcim trendom

Vespa 946, vytvorená v roku 2013 a pokračujúca v odkaze humanistického prístupu k dizajnu, v ktorom je ľudská postava zároveň tvorcom aj stredobodom nápadu, je teraz symbolom značky Vespa pre nadchádzajúce generácie. Je to majstrovské dielo talianskeho remesla, ktoré sa teraz stáva skutočným zberateľským artiklom, ktorý sa formuje na špecializovanej výrobnej linke, pripomínajúcej skôr ateliér haute couture než továreň.

Po desiatich rokoch Vespa 946 debutuje v špeciálnej edícii 10° Anniversario s exkluzívnym farebným prevedením, ktoré je moderným poňatím klasickej, a pre Vespu ikonickej, zelenej farby. Ide o jemný a zamatový odtieň s nádychom dravosti, vďaka čomu je farba ešte originálnejšia. Nie je náhodou, že sa tento odtieň objavil ako trend v módnych kolekciách na jar a leto 2023 na newyorskom, londýnskom a milánskom týždni módy. Táto farba pôsobí na prvý pohľad pastelovo, ale so správnym svetlom získava na väčšej hĺbke.

Všetky detaily modelu Vespa 946 10° Anniversario sú vyrobené s rafinovanou leštenou povrchovou úpravou v teplých odtieňoch, počnúc lúčovými ráfikmi z hliníkovej zliatiny, ktorých lamely majú odkazovať na historickú bubnovú brzdu, ktorou boli vybavené prvé Vespy. Okraj ráfika je naproti tomu zelený, aby ladil s karosériou. Čierne dvojito čalúnené sedlo  s prešívaním, spolu s rukoväťami, je ručne šité.

Vespa 946 10° Anniversario – Technológie

Tradícia a inovácia: Oceľová karoséria s hliníkovými prvkami: riadidlá, sedlo, bočné panely, predný blatník, podpery spätných zrkadiel.

Maximálna bezpečnosť: 220 mm dvojité kotúčové brzdy, dvojkanálový brzdový systém ABS, elektronický systém kontroly trakcie ASR. Veľké 12″ kolesá, lúčové ráfiky z hliníkovej zliatiny.

Ekológia a úspora: 3V motory s objemom 125 a 150 cm³, elektronické vstrekovanie, najúspornejšia spotreba paliva a zníženie emisií vo svojej triede.

Technológia a štýl: LED svetlomety so systémom rozptylu tepla, LED zadné svetlá a smerovky, viacúčelová prístrojová doska s LCD displejom.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov