Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda CMX500 Rebel a CMX11000 Rebel MY25 – Lepšia ergonómia, technológie a ďalší nový člen

V rámci najnovšej aktualizácie svojho komplexného 25-ročného modelového radu značka Honda s potešením predstavuje vylepšené modely CMX500 Rebel a CMX11000 Rebel – držiteľov prvých dvoch priečok v rebríčku najpredávanejších custom motocyklov v Európe za rok 2023.

Do modelového roku 2025 vstupuje model CMX500 určený pre držiteľov vodičského oprávnenia kategórie A2, a zároveň najpredávanejší custom motocykel v Európe v rokoch 2021, 2022 a 2023, s niekoľkými drobnými vylepšeniami komfortu jazdy, vzhľadu a každodennej praktickosti. Nová konštrukcia dorazov tlmičov zlepšuje jazdu na nerovnom povrchu, zatiaľ čo sedadlo má upravený profil a je vybavené novou uretánovou penou, ktorá zvyšuje komfort jazdca bez toho, aby to malo vplyv na jeho mimoriadne priaznivú výšku 690 mm. Pozícia riadidiel bola pre rok 2025 takisto mierne vylepšená s cieľom dosiahnuť uvoľnenejšie a prirodzenejšie posedenie.

Premena stroja z dvojmiestneho na jednomiestny bola uľahčená vďaka jednoducho odmontovateľnému sedáku a stúpadlám spolujazdca, vďaka čomu je zároveň možné stroj vybaviť širšou škálou príslušenstva. Voliteľné doplnky sú dostupné jednotlivo, či vo forme novozostavených praktických paketov, a zahŕňajú zadný nosič, opierku, polepy nádrže, plexi štítok, nylonové alebo kožené sedadlové tašky a mnoho ďalších položiek, ktoré umožňujú prispôsobenie modelu CMX500 Rebel individuálnemu vkusu a potrebám jazdca.

Edícia CMX500 Rebel „S“ je aj v modelovom roku 2025 dostupná s kompletnou súpravou príslušenstva montovaného priamo vo výrobe, ktorá zahŕňa kryt svetlometu so zatmaveným štítkom, kryty a manžety prednej vidlice v retro štýle, špeciálne sedadlo s hnedo prešívaným kosoštvorcovým vzorom a bronzové kolesá.

Rovnako ako menší súrodenec, aj CMX1100 Rebel, ktorý do modelového radu vstúpil v roku 2021, prichádza s celým radom vylepšení výkonu motora, komfortu, ergonómie jazdy aj použitých technológií. Navyše pribudol nový prírastok: CMX1100SE Rebel – špeciálna edícia s úpravami priamo z výrobného závodu, ktorá je pripravená vydať sa na cesty a z ktorej vyžaruje „street“ charakter, okrem iného vďaka farebne zladenému plexi štítku, špeciálne navrhnutým manžetám prednej vidlice, či krátkemu športovému blatníku z ponuky originálneho príslušenstva Honda. Verzia SE je navyše prvým továrenským strojom Honda od RC213V-S, ktorý je vybavený zrkadlami na koncoch riadidiel.

Pri všetkých troch vyhotoveniach CMX1100 Rebel je hlavným vylepšením pre modelový rok 2025 uvoľnenejšia pozícia jazdca. Riadidlá boli posunuté vzad a nahor, zatiaľ čo stúpadlá sú po novom umiestnené viac vpredu. Sedadlo je teraz o 10 mm hrubšie, pričom jeho celková výška zostáva na príjemných 710 mm.

Charakterný radový dvojvalcový motor s objemom 1 084 cm3 získal pre modelový rok 2025 vyšší kompresný pomer, ktorý mu okrem ešte lepšieho záťahu v nízkych a stredných otáčkach dodáva aj výraznejší typický zvuk.

Elektronicky riadená škrtiaca klapka (TBW) jazdcovi rovnako ako dosiaľ ponúka tri sofistikované jazdné režimy a jeden používateľsky nastaviteľný režim, ktoré umožňujú voľbu z radu prednastavených parametrov pre rôzne jazdné situácie alebo nálady jazdca, vrátane nastavenia výkonu motora, brzdenia motorom, úrovne zásahov systému nastaviteľnej kontroly trakcie s integrovaným systémom Wheelie Control na zamedzenie zdvíhaniu predného kolesa, či máp radenia voliteľnej dvojspojkovej prevodovky (DCT), ktorá bola tiež vylepšená s ohľadom na lepšiu odozvu v nízkych rýchlostiach. Nový päťpalcový TFT displej ponúka prispôsobiteľné obrazovky a možnosť pripojenia smartfónu prostredníctvom technológie Honda RoadSync. Na ľavej strane displeja sa navyše nachádza USB-C zásuvka.

Model CMX500 Rebel pre rok 2025 bude k dispozícii v nasledujúcich farebných vyhotoveniach:

  • matnej sivej metalíze Mat Dim Gray Metallic **NOVINKA**
  • matnej čiernej metalíze Matt Gunpowder Black Metallic,

Model CMX500 Rebel pre rok 2025 vo verzii „S“ bude k dispozícii v nasledujúcich farebných vyhotoveniach:

  • matnej čiernej metalíze Matt Gunpowder Black Metallic,
  • oranžovej Candy Energy Orange **NOVINKA**

CMX1100 Rebel pre modelový rok 2025 bude dostupný v novej modrej perleťovej Pearl Hawkseye Blue; CMX1100T Rebel pre modelový rok 2025 bude dostupný v novej sivej metalíze Iridium Gray Metallic

Novinka pre rok 2025 – CMX1100SE Rebel – bude k dispozícii v nasledujúcich farebných vyhotoveniach:

  • oranžovej metalíze Flare Orange Metallic
  • matnej čiernej metalíze Mat Ballistic Black Metallic

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov