Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MINI predstavuje na autosalóne v Paríži dve svetové premiéry

Na 90. ročníku autosalónu v Porte de Versailles (14. – 20. októbra 2024) predstavuje britská prémiová značka rodinu modelov MINI s čisto elektrickým pohonom. Vrchol predstavujú svetové premiéry dvoch plne elektrických modelov John Cooper Works, ktoré sú predovšetkým o výkone a o športovom zameraní typickom pre značku.

Na parížskom autosalóne predstavuje automobilka MINI úspornú a výkonnú elektrickú mobilitu. Od 14. do 20. októbra 2024 môžu návštevníci spoznať celý rad modelov s elektrickým pohonom. Počnúc svetovou premiérou dvoch plne elektrických modelov MINI John Cooper Works, príde značka MINI do Paríža s inovatívnymi modelmi MINI Cooper SE, MINI Aceman SE a MINI Countryman SE ALL 4, ktoré predstavujú rozsiahle produktové portfólio zamerané na čisto elektrickú mobilitu. Ako žiadna iná metropola s miliónmi obyvateľov sa mesto na Seine zameriava na dôslednú reštrukturalizáciu mestskej dopravy. Trojdverové a päťdverové elektrické vozidlá ponúkajú pre značku typický motokárový pocit v rôznych rozmeroch a zameraniach.

Nové plne elektrické modely MINI John Cooper Works

Svetovou premiérou dvoch čisto elektrických vozidiel MINI John Cooper Works prenáša dlhú pretekársku históriu značky do súčasnosti aj s typickou inovatívnou silou. Dva modely bez námahy prenášajú know-how z motoristického športu a z pretekárskej dráhy na cestu. Okrem exkluzívneho športového dizajnu a optimalizovaných aerodynamických jazdných vlastností pre zníženie spotreby energie sa fanúšikovia značky MINI môžu tešiť na typické agilné ovládanie.

MINI Cooper SE, MINI Aceman SE, MINI Countryman SE ALL4

Plne elektrický model MINI Cooper SE predstavuje na prvý pohľad rozpoznateľný puristický dizajn MINI. Plne elektrický trojdverový model ponúka moderný zážitok z jazdy s pre MINI typickým pocitom z motokáry a so štyrmi individuálnymi výbavami vozidla podčiarkuje pôvod značky.

Prvý model MINI Aceman SE zosobňuje nový crossover značky MINI a na dĺžke štyroch metrov ponúka päť sedadiel. Vďaka veľkorysému priestoru vozidlo premosťuje priepasť medzi modelmi MINI Cooper a MINI Countryman. S MINI Countryman SE ALL4  ide o spoľahlivého spoločníka na všetkých druhoch ciest. Schopnosti nového modelu MINI Countryman SE ALL4 optimálne dopĺňajú priestranný a variabilný batožinový priestor, dojazd až 432 km a pohon všetkých kolies.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov