Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Yanfeng predstavuje inovatívny interiér pre elektromobily

Yanfeng po prvýkrát v Európe odhaľuje svoj koncept interiéru elektrických vozidiel

Konceptom EVI spoločnosť reaguje na meniace sa potreby a očakávania používateľov elektrických vozidiel a predstavuje nové možnosti pre dizajn interiéru v budúcnosti. „Komplexné štúdie, ktoré vykonal náš výskumný tím Yanfeng, ukázali, že používatelia chcú viac technológií. Ale čo je najdôležitejšie – majú to byť technológie, ktoré sa používajú intuitívne, aby vytvorili zábavný a príjemný zážitok. Chcú tiež priestor, ktorý je výrazne odlišný od toho vo vozidlách so spaľovacími motormi,“ komentoval vývoj konceptu Patrik Nebout, Chief Technology Officer spoločnosti Yanfeng.

Systém Steer-by-wire podporuje rôzne jazdné režimy
​Modul sedadla Smart Cabin je neoddeliteľnou súčasťou konceptu EVI. Kombinuje dve predné sedadlá s integrovanou podlahovou konzolou, vstupným systémom elektronického riadenia „steer-by-wire“, HMI, displejmi, bezpečnostnými pásmi a airbagmi, ako aj pohodlným systémom mikroklímy HVAC. Systém elektronického riadenia má integrovaný displej, ktorý možno „odložiť“ na umožnenie interakcie počas autonómnej jazdy alebo ho presunúť do polohy riadenia pre jazdné funkcie v závislosti od požadovaného jazdného režimu. Vďaka zobrazovaciemu rozhraniu HMI, ktoré je plne zabudované do vysúvateľného ramena elektronického riadenia, už veľký panel displeja v prednej časti kabíny nevyžaduje žiadnu dotykovú interakciu.

Jednoduchá inštalácia pre výrobcov vozidiel
​„Okrem vylepšeného používateľského zážitku ponúka EVI aj výhody pre výrobcov automobilov. Integrácia všetkých dôležitých komponentov do modulu sedadla Smart Cabin zjednodušuje a urýchľuje proces montáže a zároveň znižuje náklady,“ dodal Patrik Nebout. Umožňujú to schopnosti spoločnosti Yanfeng naprieč obchodnými činnosťami, ktoré spájajú znalosti a skúsenosti vo všetkých kategóriách produktov: elektronika, bezpečnostné systémy, sedadlá a interiéry.

EVI tiež prispieva k udržateľnosti. Tým, že odpadá tradičný prístrojový panel, celková hmotnosť vozidla sa výrazne zníži, približne o 11 kg. To umožňuje vyššiu energetickú účinnosť, predĺžený dojazd a nižšie emisie CO2. Použitie udržateľných materiálov, ako je Compression Hybrid Molding (CHyM) s prírodnými vláknami, zdôrazňuje záväzok spoločnosti Yanfeng k udržateľnosti. Modulárny prístup tiež zjednodušuje demontáž na konci životného cyklu vozidla a navyše podporuje obehové hospodárstvo.

Konceptom EVI spoločnosť Yanfeng zdôrazňuje svoju pozíciu inovatívneho vývojára interiérových riešení pre elektrifikovanú mobilitu zameraných na budúcnosť.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov