Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen ID. Buzz: Rovno do kempu!

Americká spoločnosť Peace Vans si zobrala do parády elektrické MPV od Volkswagenu a výsledok stojí za to!

Asi nie je prekvapivé, že práve elektrický Volkswagen ID. Buzz sa stal cieľom pre prestavbu na obytné vozidlo. Veď samotný výrobca hovorí, že ide tak trochu o duchovného nástupcu modelu T1. Teda jednej z najväčších legiend medzi obytnými/kempovacími dodávkami.

Za prekvapivý však môžeme označiť fakt, že do úpravy sa pustila americká firma Peace Vans sídliaca v meste Seattle. Prečo? Preto, že Volkswagen ID. Buzz ešte nebol na americký trh oficiálne uvedený, oficiálna premiéra za morom ho ešte len čaká.

Ani to však nebránilo procesu, na konci ktorého vznikol (okrem iného) špeciálny modul s názvom Buzz.Box. Po jeho rozložení má posádka k dispozícii šikovnú kuchyňu s drezom, plynovým horákom či dokonca chladničkou. Tá je napojená na 12V sieť vozidla.

Pre náročnejších zákazníkov si americká spoločnosť pripravila verziu Buzz.Box.Sleeper čo znamená, že k dispozícii je už aj posteľ pre dve osoby. Malou nevýhodou je nutnosť demontáže prostredného radu sedadiel. Ale čo by človek neurobil pre romantickú noc pod hviezdami…

Čerešničkou na torte je už v podstate plnohodnotný karavan s názvom Buzz.Camper, avšak ten uvedie firma až o niekoľko mesiacov. Posádke by však mal zaručiť plný komfort – od varenia, cez spanie, až po aktívne trávenie voľného času. Už teraz sme zvedaví!

Test: VOLKSWAGEN ID.Buzz Pro KR 77 kWh – Skrátka ho chcem!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov