Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Šok! Také drahé parkovacie miesto len tak nenájdete!

Bývanie na Slovensku je drahé. Občas zablúdim na realitné portály, a keď vidím v centre Bratislavy rozpadnutú garáž za 50 000 eur, nestíham sa čudovať. Toto, o čom informujeme dnes však nemá obdobu.

Toto je však prípad z Holandska. Vnútorný priestor sa nachádza na ulici PC Hooftstraat vedľa slávneho amsterdamského Vondelparku a na holandskej webovej stránke s nehnuteľnosťami funda.nl bol inzerovaný za 495 000 EUR! V inzeráte je ďalej uvedené: “Ponúkame na predaj alebo prenájom parkovacie miesto na najznámejšej a najexkluzívnejšej nákupnej ulici v Holandsku.”

Parkovacie miesto je tiež čo by kameňom dohodil od hlavných atrakcií, ako je Van Goghovo múzeum a Rijksmuseum. Holandská komerčná televízia RTL Nieuws, ktorá ako prvá informovala o tomto parkovacom mieste, ho označila za „najdrahšie parkovacie miesto v Holandsku“. Poznamenali, že v Holandsku boli na predaj stovky parkovacích miest, “ale táto konkrétna cena… zdvihla obočie.”

Pre tých, ktorí sú ochotní vynaložiť neuveriteľné množstvo peňazí, v inzeráte bolo uvedené, že uzavretý priestor s rozlohou 18 metrov štvorcových je “vhodný pre širšie autá” a “je tu dosť miesta na vystúpenie šoféra a cestujúcich.”

Tamojší realitný agent predávajúci parkovacie miesto, povedal RTL, že nesúhlasí s tými, ktorí považujú cenu za príliš vysokú vzhľadom na nedostatok iných dostupných parkovacích miest.

Holandsko je jedna z najhustejšie obývaných krajín Európy so 17,8 miliónmi obyvateľov.  Podľa nedávnej štúdie čelí akútnemu nedostatku bytov, chýba im až 390 000 bytov a domov.

Priemerná cena domu bola minulý rok v Holandsku 430 000 EUR. Pre ilustráciu minimálna mzda v Holandsku 1 995,00 EUR mesačne.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov