Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Známy predajca Motor-Car sa mení na Hedin Automotive

Skupina Hedin Mobility Group je jedným z najväčších európskych predajcov vozidiel. Sieť predajcov skupiny sa rozprestiera v 12 krajinách, zahŕňa viac ako 330 prevádzok a zastupuje viac ako 40 značiek vozidiel. Doteraz každá krajina pôsobila pod miestnymi značkami, ale v roku 2024 sa všetky prevádzky zjednotia pod spoločnú značku Hedin Automotive.

„Od otvorenia nášho prvého autosalónu v roku 1985 sme prešli dlhú cestu – dnes sme jedným z hlavných hráčov v maloobchode v rámci európskeho automobilového trhu. Keďže naďalej rastieme, chceme to robiť spoločne; zjednotení pod spoločnou značkou, so spoločnými hodnotami, spoločnou víziou a silným zameraním na to, čo je najdôležitejšie – na našich zákazníkov,“ hovorí Anders Hedin, generálny riaditeľ spoločnosti Hedin Mobility Group.

Konsolidácia znamená, že nižšie uvedené spoločnosti zmenia svoje názvy a značky na Hedin Automotive:

  • Švédsko: Hedin Bil a Bavaria
  • Nórsko: Bavaria
  • Fínsko: Bavaria
  • Veľká Británia: Stephen James
  • Maďarsko, Slovensko a Česká republika: Motor-Car Group, Hošek Motor, Orientik a Autentik
  • Nemecko: Torpedo Gruppe a KW Autohaus
  • Švajčiarsko: Alpina Group a HP Schmid
  • Holandsko: Janssen Kerres a Renova

Spoločnosť Hedin Automotive je už etablovaná ako značka v Holandsku, Belgicku, Fínsku, Švajčiarsku a Veľkej Británii. Prevádzky, ktoré na týchto trhoch ešte nezmenili názov, budú integrované s existujúcimi spoločnosťami pod značkou Hedin Automotive. V súvislosti s tým sa aktualizuje aj logo Hedin Automotive, aby odrážalo nové konsolidované prevádzky.

Zmena sa bude realizovať v priebehu roka 2024 s určitými odchýlkami medzi jednotlivými krajinami a spoločnosťami – cieľom je však dokončiť zmenu začiatkom roka 2025. Značka Carstore bude naďalej pôsobiť popri Hedin Automotive na všetkých trhoch ako špecialista na ojazdené vozidlá.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov