Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MITSUBISHI ASX – Modernizovaný vzhľad a vylepšená konektivita

Mitsubishi sa po uvedení nového COLTu rozhodlo rozvíriť segment B-SUV, do ktorého vstupuje nový model ASX, navrhnutý a skonštruovaný pre užívateľov, ktorí ocenia vyspelé technológie, možnosti konektivity na vrchole triedy a moderný dizajn.

Súčasťou prepracovaného designu nového ASX je predná partia s charakteristickým „dynamickým štítom“ Mitsubishi, prostredníctvom ktorého vozidlo prezentuje typické vizuálne prvky značky a akcentuje svoj SUV charakter.

Nové ASX (skr. „Active Sports X-over“, tj aktívny športový crossover) uvádza pokrokové technológie infotainmentu na vrchole triedy a mobilné aplikácie vrátane vstavaných služieb Google. Prostredie vyvinuté v rámci automobilovej Aliancie prispieva k čo najlepším používateľským skúsenostiam a upevňuje postavenie vozidla v samotnom srdci kľúčového európskeho segmentu B-SUV.

Preplňovaný benzínový motor 1,0 litra

Základnou pohonnou jednotkou je pokrokový preplňovaný zážihový trojvalec 1,0 litra. Jednotka 1,0 litra MPI-T spolupracuje so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a zaisťuje solídne jazdné schopnosti vďaka výkonu 67 kW a krútiacemu momentu 160 Nm. Jazdné schopnosti za každej situácie sú podoprené hospodárnou prevádzkou so spotrebou 5,7 l/100 km a emisiami CO2 iba 130 g/km.

Preplňovaný benzínový motor 1,3 litra s priamym vstrekovaním / Mild-Hybrid

Preplňovaný benzínový motor 1,3 litra DI-T s priamym vstrekovaním paliva a integrovaným mild-hybridným systémom používa štartér/generátor energie s remeňovým pohonom v spojení s 12V lítium-iónovou batériou, a umožňuje tak rekuperovať energiu pri spomaľovaní a brzdení, resp. využívať ju vo forme elektrickej posily motora. Pohon môže byť spojený buď so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, alebo sedemstupňovým dvojspojkovým automatom (7DCT). Motor v kombinácii s manuálnou prevodovkou disponuje maximom 103 kW /260 Nm, resp. 116 kW /270 Nm v prípade ústrojenstva 7DCT. Spotreba paliva a emisie CO2 je 5,7 l/100 km a 130 g/km, resp. 5,8 l/100 km a 132 g/km v prípade automatickej prevodovky.

Hybrid 1,6 litra

Záujemcovia o nové ASX požadujúce ešte hospodárnejšiu prevádzku a nižšie emisie bezpochyby uvítajú nový plne hybridný pohon (HEV). Uvedená technológia je kombináciou benzínovej jednotky s obsahom 1,6 litra s dvoma elektromotormi a multi-módovej automatickej prevodovky. 105 kW jednotka prináša perfektný pomer medzi výkonom a hospodárnosťou.

Záruka Mitsubishi

Na nové ASX sa podobne ako na všetky vozidlá Mitsubishi Motors predávané v Európe vzťahuje tzv. „Záruka kvality Mitsubishi“, ktorá zahŕňa:

  • päťročnú továrenskú záruku (s obmedzením na 100 000 km)
  • dvanásťročnú záruku proti prehrdzaveniu karosérie
  • osemročnú záruku na batériu systému pohonu (s obmedzením na 160 000 km)
  • osemročnú záruku na kapacitu batérie (s obmedzením na 160 000 km)
  • až pätnásťročnú asistenčnú službu („MAP“)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov