Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


100. výročie MG oslávi na Goodwoodskom festivale rýchlosti 2024

Spoločnosť MG oznámila, že bude hlavnou hviezdou legendárnej expozície Central Feature na festivale Goodwood Festival of Speed 2024 prezentovanom spoločnosťou Mastercard, kde oslavávi sté výročie vzniku tejto ikonickej automobilovej značky.

Vysoko očakávaný roadster Cyberster EV značky MG bude hlavným predstaviteľom každoročného sochárskeho diela Gerryho Judaha, pričom spoločnosť sa po prvýkrát postaví do centra pozornosti pred domom Goodwood House.

Cyberster, ktorý príde na trh tento rok, je novou generáciou výkonného vozidla, ktoré predstavuje elektrizujúci míľnik v bohatej histórii značky MG. Jeho ústredné postavenie na najprestížnejšom motoristickom podujatí na svete sľubuje, že bude jedným z najvzrušujúcejších momentov osláv storočnice značky MG v Spojenom kráľovstve aj mimo neho.

Vojvoda z Richmondu, zakladateľ Festivalu rýchlosti, povedal:

“Po svetovej premiére pozoruhodného modelu Cyberster na Festivale rýchlosti v roku 2023 sme veľmi radi, že sa spoločnosť MG tento rok vracia do Goodwoodu, aby oslávila svoje sté výročie vo veľkom štýle na centrálnom stagei. Bude to dôstojná pocta prvým 100 rokom jedného z najstarších a najobľúbenejších britských výrobcov, ktorý sa teší dlhoročnému spojeniu s Goodwoodom.

Vozidlá MG boli na okruhu takmer vždy prítomné v rokoch 1948 – 1966 a predtým môj starý otec viedol tím MG v 30. rokoch minulého storočia a v roku 1931 vyhral slávne preteky Double-Twelve Hour Race v Brooklands. Fascinovala ho ich nízka hmotnosť, jednoduchosť a dômyselná konštrukcia – vlastnosti, ktoré sú základom značky dodnes. Storočná história značky MG v kombinácii s jej neustálou snahou o inovácie dokonale ladí s tohtoročnou témou “Od koní k hybridom”, ktorá je uznaním pokroku v oblasti technológií a výkonu, ktorý formoval motoristický šport za posledných 130 rokov.”

Guy Pigounakis, obchodný riaditeľ spoločnosti MG Motor UK, uviedol: “V tomto roku sa koná slávnostný ceremoniál:

“Pred sto rokmi bola spoločnosť MG priekopníkom pri vytváraní populárneho športového vozidla, ktoré premenilo sny na skutočnosť pre milióny nadšencov na celom svete. Stále sa držíme tejto zakladateľskej vízie, ktorá spočíva v dodávaní dostupných, inovatívnych a skutočne pútavých automobilov. Cyberster tento záväzok podčiarkuje vysokovýkonným elektrickým kabrioletom, ktorý, ako dúfame, bude mať rovnaký vplyv ako jeho obľúbení predchodcovia.”

“Festival rýchlosti je ideálnou príležitosťou na oslavu nášho dedičstva na domácom trhu, kde sa príbeh značky MG začal, a zároveň poskytuje dokonalú platformu, z ktorej môžeme demonštrovať dynamickú budúcnosť značky na svetovej scéne.”

Na rozprúdenie partnerstva s Festivalom rýchlosti v Goodwoode sa k vozidlu Cyberster pred Goodwoodským domom pripojil jeden z jeho najslávnejších predchodcov, nádherný Mk1 MGB Roadster z roku 1964 s 1,8-litrovým motorom BMC. Oba roadstery MG z rôznych zohrajú na Festivale rýchlosti významnú úlohu.

MG sa na slávny kopec vráti aj v roku 2024 a spoločnosť bližšie oznámi ďalšie debuty určené pre Festival rýchlosti.

Ďalšie podrobnosti budú zverejnené pred podujatím, ktoré sa uskutoční v Goodwood Estate v južnom Sussexe na južnom pobreží Anglicka od 11. do 14. júla 2024.

MG3 – Celosvetová premiéra novinky v Ženeve

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov