Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz Triedy T a Citan Tourer konečne v dlhej verzii

Či už ide o rodiny, milovníkov voľného času alebo živnostníkov: spustením predaja ďalších modelových variantov malých vanov sa portfólio produktov divízie Mercedes-Benz Vans stáva ešte rozmanitejším a tak napĺňa rôzne želania a potreby svojich zákazníkov. Všetky modely sú teraz dostupné u obchodných partnerov.

Modely Trieda T a Citan Tourer si teraz možno objednať v dlhej verzii, ktorej dĺžka narástla približne o 42 centimetrov na hodnotu takmer päť metrov. Obidva modelové varianty s dlhým rázvorom budú vďaka tomu ponúkať ešte viac miesta v interiéri aj v batožinovom priestore. Či už na detské sedačky, množstvo batožiny a výbavu na aktívny víkendový výlet, alebo aj pre cestujúcich, na tovar a na pracovný materiál.

Modul Marco Polo, ktorý možno flexibilne namontovať a demontovať, je dostupný aj u obchodných partnerov. Vďaka nemu sa malé vany so štandardnou dĺžkou v okamihu premenia na kempingové mikroautomobily.

Mercedes-Benz Triedy T: vyhotovenie s dlhým rázvorom a až siedmimi miestami na sedenie

Nová Mercedes-Benz Trieda T spája multifunkčnosť a veľkú ponuku priestoru s vysokokvalitnou výbavou. Rázvor dlhej verzie je o 38,4 cm väčší ako pri štandardnej verzii. Okrem iného to prospelo aj vnútornému priestoru: zákazníci majú možnosť využívať tretí rad sedadiel s dvoma samostatnými sedadlami. To znamená, že dlhá verzia ponúka až sedem miest na sedenie. V porovnaní s modelom so štandardnou dĺžkou je druhý rad sedadiel v dlhej verzii vozidla namiesto zadnej lavice vybavený tromi samostatnými sedadlami, ktoré sú individuálne nastaviteľné a majú výškovo nastaviteľné opierky hlavy. Druhý aj tretí rad sedadiel sú okrem toho mierne zvýšené a všetkým cestujúcim ponúkajú optimálny komfort, ako aj dostatočne veľký priestor na nohy. S cieľom maximálne flexibilného využitia interiéru sa všetky sedadlá v druhom aj treťom rade dajú individuálne posúvať a vďaka ich nízkej hmotnosti ľahko sklopiť a aj vybrať. Z dlhšieho rázvoru ťaží aj maximálny objem batožinového priestoru: v porovnaní so štandardnou dĺžkou vozidla sa zväčšil o 1 270 litrov na hodnotu maximálne 3 660 litrov.

Už sériová výbava dlhej verzie Triedy T zahŕňa okrem iného multimediálny systém MBUX s funkciou DAB, dotykovým displejom a integráciou chytrého telefónu, multifunkčný volant s tlačidlami dotykového ovládania, klimatizáciu a štartovaciu funkciu KEYLESS-GO. Posuvné dvere na obidvoch stranách sa zväčšili na 83 centimetrov a umožňujú ešte ľahší prístup do oblasti druhého aj tretieho radu sedadiel. Okrem toho sú na výber aj dve línie výbavy. K vysokej úrovni bezpečnosti prémiového malého vanu Mercedes-Benz prispieva aj bohatá sériová výbava s asistenčnými jazdnými systémami siedmimi airbagmi. Myslelo sa aj na bezpečnosť najmenších cestujúcich: úchytky na montáž detskej sedačky podľa štandardu iSize s úchytkami detskej sedačky Isofix a Top Tether sa nachádzajú na krajných zadných sedadlách druhého a tretieho radu a na sedadle spolujazdca so systémom automatickej deaktivácie airbagu spolujazdca. To znamená, že sedemmiestne vozidlo má celkovo päť príslušne vybavených sedadiel. Trieda T s dlhým rázvorom je dostupná od 28 732,80 eur s DPH.

Flexibilne namontovateľný a demontovateľný kempingový modul priamo z výrobného závodu pre nové malé vany s trojcípou hviezdou

Prostredníctvom modulu Marco Polo sa Mercedes-Benz Triedy T, ako aj Citan Tourer so štandardnou dĺžkou v okamihu zmenia na kempingové mikroautomobily. Flexibilne namontovateľný a demontovateľný kempingový modul sa umiestni do batožinového priestoru príslušného vozidla, kde sa upevní pomocou upevňovacích ôk. Obsahuje sériovo montovanú posteľ pre dve osoby a na želanie aj kuchynskú jednotku s drezom a varič s plynovými kartušami. Na želanie možno doplniť aj chladiaci box, ktorý sa umiestni v kuchynskej jednotke. Medzi ďalšie voliteľné prvky výbavy patrí prídavný akumulátor, balík na spanie so zatemňovacími prvkami a vetracími mriežkami s ochranou proti hmyzu na okenné sklá, tašky na okná, ktoré možno umiestniť medzi stĺpik C a D, ako aj stôl a kempingové stoličky. Stôl má dve rôzne nohy, vďaka čomu ho možno postaviť vonku, ale aj upevniť v zadnej časti vozidla, čo je v tomto segmente novinka. Cena za modul Marco Polo začína na čiastke 3 018,00 eur s DPH.

Mercedes-Benz Citan Tourer s dlhým rázvorom ponúka široké možnosti využitia

Citan je Mercedes-Benz medzi malými komerčne využiteľnými vanmi. Kompaktné vonkajšie rozmery v kombinácii s bohatou ponukou priestoru a veľkým ložným objemom umožňujú všestranné využitie najmä v rámci mestskej doručovateľskej a obslužnej dopravy. Tourer v dlhej verzii ponúka ešte viac miesta na komerčnú prepravu osôb alebo na prepravu pracovného materiálu. V porovnaní so štandardným variantom sa rázvor zväčšil o 38,4 centimetrov na hodnotu 3,10 metra. Väčší priestor prospieva aj cestujúcim: dlhá verzia vozidla je v druhom rade sedadiel sériovo vybavená tromi samostatnými sedadlami. Okrem toho možno do oblasti tretieho radu namontovať ďalšie dve samostatné sedadlá. Citan Tourer v tomto vyhotovení ponúka miesto až pre sedem osôb. Sedadlá v druhom aj v treťom rade sú nastaviteľné. Operadlá možno v prípade potreby úplne sklopiť a samostatné sedadlá možno vďaka ich nízkej hmotnosti ľahko poskladať. Citan Tourer s dlhým rázvorom je vďaka tomu ešte flexibilnejší a vhodnejší na rôzne účely v rámci komerčného využitia.

Citan Tourer má sériovo dvoje posuvné dvere, ktoré sú praktické najmä pri úzkych medzerách na zaparkovanie. Tieto dvere sa na obidvoch stranách zväčšili na 83 cm. Ložný priestor je dobre prístupný aj zozadu: výška nakladacej hrany má hodnotu o niečo väčšiu ako 55 cm. Elektrická parkovacia brzda, ako aj zadné výklopné dvere so zadným oknom sú súčasťou sériovej výbavy. Ako alternatíva k zadným výklopným dverám sú k dispozícii dvojkrídlové dvere. Každodenné používanie vozidla uľahčujú aj mnohé odkladacie priestory a priečinky. K pohode a bezpečnosti vodiča prispievajú voliteľné prvky komfortnej výbavy, ktoré sú známe zo segmentu osobných vozidiel, napríklad klimatizácia THERMOTRONIC, štartovacia funkcia KEYLESS-GO a široká ponuka moderných asistenčných jazdných systémov. Ceny začínajú na úrovni 27 900,00 eur s DPH za dlhú verziu modelu Citan Tourer.

Mercedes-Benz Citan Tourer – V ten správny čas

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov