Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Štvrtý CFMOTO motozraz v Rožnove – Víkend na výbornú

Slovenský a český importér motocyklov, ATV a UTV zorganizoval dňoch 8. – 10. 09. 2023 v Rožnove pod Radhoštěm zraz majiteľov a priaznivcov značky.

Hoci šlo len o štvrtý zraz majiteľov strojov značky CFMOTO v poradí a účasť bola limitovaná počtom 220 registrácii, stalo sa najväčším podujatím komunity majiteľov motocyklov CFMOTO v Európe. V skutočnosti totiž prišlo množstvo ľudí bez registrácie, ktorých organizátor jednoducho nemohol nepustiť do areálu. To len dokazuje, že značka CFMOTO rezonuje vo verejnosti a budí záujem. Mnohí z neregistrovaných prišli s jediným cieľom – vyskúšať si motocykle CFMOTO. Počas dvoch dní mali k dispozícii 12 modelov, z toho 4 TOP novinky – 800MT Explore, 800NK, 450NK a 700MT Premium. A veruže tie motocykle si veľa neoddýchli. Otáčali sa v rukách súčasných majiteľov CFMOTO aj (zrejme) budúcich.

Samé to nejde…

Mimochodom, spoločnosť Journeyman CZ, s. r. o., ktorá je dovozcom CFMOTO pre Českú a Slovenskú republiku, patrí medzi TOP 10 svetových predajcov CFMOTO a to už niekoľko rokov za sebou. Aj vďaka tomu sa mnohé modely CFMOTO objavujú v rámci Európy ako prvé práve na českom a slovenskom trhu, aj vďaka tomu mohli predstavitelia spoločnosti – zhruba rok pred uvedením na trh – ako prví v Európe jazdiť a testovať model 800MT. V ponuke a následne predaji motocyklov dosahuje spoločnosť veľmi zaujímavé úspechy, čoho dôkazom sú i oficiálne štatistiky predaja. Portfólio motocyklov vďaka spolupráci KTMR2R – CFMOTO  aktuálne dosahuje až 18 rôznych modelov a to je pred nami výstava EICMA, kde budú predstavené ďalšie modely.

Program á la CFMOTO

Motocyklových zrazov – či už značkových alebo všeobecných – je v priebehu sezóny niekoľko. Motozraz CFMOTO však bol iný, než na aký sme zvyknutí. Kto čakal tvrdú muziku a miss mokré tričko, ten odchádzal s dlhým nosom. To ale neznamená, že o zábavu nebolo postarané. Práve naopak, ale iným štýlom. Organizátor si totiž povedal, že nie lacná šou, ale ani materiálne veci nie sú tie, ktoré pridávajú na hodnote akcie, ale informácie a zážitky. Počas piatku a soboty si účastníci zrazu mohli vychutnať či už v párty stane alebo v areáli kempu skutočne bohatý program. Účastníci zrazu sa dozvedeli informácie, ktoré bežný človek uvidí až na nadchádzajúcej výstave motocyklov EICMA. Eduard, obchodno-marketingový riaditeľ Journeyman ČR a SR, a Honza, obchodný manažér motocyklov Journeyman ČR a SR, sa len pár dní pred zrazom vrátili z Číny a priniesli fakt veľmi horúce informácie.

Veľký záujem bol aj o prezentácie cestovateľov a ambasádorov CFMOTO. Jaroslav Šíma porozprával o svojich 100 000 km na 800MT. Porozprával ako to celé začalo, ako to prebiehalo, kde všade s motorkou bol, ale aj čo sa motorke stalo. Bola to prezentácia plná zaujímavostí a pikošiek. Michal „Indy“ Dokoupil zasa ukázal o čom sú preteky TT Isle of Man a Veronika Hankocyová a jej Wonderwomenracing team presvedčila účastníkov, že aj baby vedia jazdiť na motorke tak dobre ako chlapi. Nechýbal ani Marek Slobodník, dobrodruh, ktorý bol snáď už všade. Na zraze mala premiéru jeho prezentácia z tohtoročnej Indodiesel na ceste z Indie, ktorá bola v jeho podaní jedinečná. Keď skončil prezentáciu, tak potlesk nemal konca kraja.

Organizátor si však pripravil okrem zábavných aj náučné prezentácie a workshopy. Kuba Nevřala v spolupráci Auto-Moto Dohnal prehľadne ukázali množstvo dôležitých vecí, ktoré by mal motorkár vedieť, ale i to, ako sa udržiavať v kondičke cez zimu. Súčasťou ich prezentácie bola aj profesionálna ukážka Prvej pomoci. A tej nikdy nie je dosť, veď opakovanie je matkou múdrosti. Znalosť poskytnúť prvú pomoc sa vám totiž môže zísť nielen na ceste, ale aj doma, či v kruhu priateľov a známych. Chlapci z firmy DEVOLD ukázali ako sa správne obliecť nielen na motorku, ale aj na turistiku do prírody, spoločnosť Throttle Punks zasa to, ako sa starať o motocykel a ako ho ošetrovať. Čudovali by ste sa koľko ľudí to robí zle. Presvedčivú prezentáciu mala spoločnosť Helite AIRBAG, ktorá ukázala ako dokáže nafúknutý airbag odolať ostrej čepeli obrovskej sekery.

Tombola á la CFMOTO

Bežnou súčasťou motozrazov je tombola. Zraz CFMOTO sa však líšil aj v tomto. Jednak tým, že sa lístok do tomboly nedal kúpiť, ale ho účastníci dostali pri registrácii a jednak tým, že sa žrebovalo po oba večere. Úplný gól tohtoročnej tomboly bolo, že cien bolo viac ako lístkov. Organizátor preto rozdal nové lístky a žrebovalo sa ďalej. Z tohtoročného zrazu CFMOTO tak nikto neodišiel s naprázdno.

Spanilá…

Neoddeliteľnou súčasťou každého motozrazu je spanilá jazda. Na trasu sa vydalo 106 motocyklov CFMOTO. Jazda bola znamení skvelého počasia a kľukatej trasy cez 2 horské hrebene. Mimochodom, na zraz prišlo 233 účastníkov na 158 motocykloch a všetci odchádzali s tým, že sa vidíme na budúci rok. Poďakovanie patrí všetkým účastníkom, ale i obchodným partnerom a partnerom zrazu. Tá atmosféra, ktorú všetci dotvorili bola úžasná. Aj vďaka nim toto nebol bežný motozraz, ale motozraz CFMOTO. Dovidenia o rok!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov