Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Continental a VW to v Rusku, zdá sa, definitívne balia

Nemecký automobilový koncern Volkswagen predal svoju továreň v Kaluge v Rusku ruskému predajcovi automobilov Avilón. Po skorších krokoch v súvislosti s vojnou na Ukrajine toto rozhodnutie znamená koniec samostatného ruského podnikania najväčšej európskej automobilovej skupiny.

Hodnota obchodu oznámená nebola. Podľa nedávnej správy agentúry Interfax, ktorá sa odvoláva na zdroj oboznámený s príslušným rozhodnutím podvýboru vládnej komisie pre kontrolu zahraničných investícií, zaplatí Avilón za ruské aktivity Volkswagenu 125 miliónov eur.

VW už v marci 2022, krátko po útoku ruských síl na Ukrajinu, pozastavil výrobu vo svojich vtedajších dvoch továrňach v Rusku. Zastavil aj vývoz vozidiel do Ruska pre všetky koncernové značky.

Vysoko moderná továreň v Kaluge asi 150 kilometrov juhozápadne od Moskvy so 4000 zamestnancami je považovaná za najdôležitejšie aktívum VW v Rusku. Podľa ruského ministra priemyslu a obchodu Denisa Manturova sa už hľadá dodávateľ z juhovýchodnej Ázie, ktorý by výrobný závod znovu uviedol do prevádzky.

Test: Volkswagen Passat Alltrack 2,0 TDI 147 kW (200k) – Bude nám smutno!

Aj Continental 

Nemecký dodávateľ automobilových súčiastok Continental predal svoju továreň na výrobu pneumatík v ruskom meste Kaluga ruskému podniku S8 Capital. Továreň v Kaluge má okolo 1100 zamestnancov, ktorých podľa predajnej zmluvy prevezme firma S8 Capital. Transakcia zahŕňa aj distribučné centrum v Moskve.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov