Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Modely Subaru vás určite oslovia nielen pohonom 4×4, ale aj cenou!

Modely Subaru sú známe najmä odolnosťou, univerzálnym charakterom a mimoriadne lojálnou klientelou. Rozhodli sme sa ich preveriť.

Subaru je legenda! Ak mi neveríte, opýtajte sa ktoréhokoľvek nadšenca automobilov a dostanete okamžitú odpoveď na to, ktoré značky patria medzi kultové. Takmer istotne sa tam objaví aj Subaru. Tento prívlastok získali najmä na poli rely a neskôr vďaka akčným videám dnes už zosnulého Kena Blocka, ktorý si štart svojej YouTube-ovej kariéry vybral práve Imprezu WRX STi. No akčné modely sú iba lákadlom, obchodný úspech prinášajú práve tie normálne, či ak chcete masové modely.

Impreza

Ikonické meno sa v posledných rokoch zmenilo na rodinný hatchback, ktorý poskytne presne to čo má – priestor pre štyri osoby, symetrický pohon 4×4 a príjemný motor s objemom 1,6-litra s adekvátnym výkonom na úrovni 84 kW (114 k). Osobne považuje Imprezu za racionálnu voľbu, napokon základná cena tejto verzie je 24 190 eur, čo z nej robí absolútne najlacnejší model s pohonom 4×4 a automatickou prevodovkou.

Subaru XV

Pokojne ho môžeme označiť za mierne off-roadovú verziu Imprezy, takže ak máte chalupu, či len radi jazdíte mimo spevnených ciest, tak XV je určené vám. Poskytuje ešte vyšší komfort pruženia a z výtlkov si nemusíte robiť žiadnu ťažkú hlavu. Skôr naopak, ak máte chuť, viete si užiť prašnú poľnú cestu tak, ako nik iný. Pritom základnou cenou sa drží pri zemi, môžete ho mať už za 27 590 eur, v prípade, že si želáte kombináciu tohto modelu s adekvátnym výkonom, k dispozícii je verzie XV e-Boxer s maximálnym výkonom 110 kW (150 k), ktoré produkuje atmosférický dvojliter samozrejme typu Boxer.

Outback

Prašná cesta, rodinné kombi s vyvýšeným podvozkom a kopec zábavy. To krátka charakteristika bestselleru, ktorý ideálny stelesnením rodinného kombi. Poskytuje všetko, čo potrebujete, nemá žiadne slabé miesto. V prípade, že nenávidíte downsizing, tak Outback vás svojím 2,5-litrovým motorom katapultuje do neba dlhovekých motorov. Je to slasť, navyše celkom priaznivo nacenená. Od 41 250 eur môžete brázdiť Európy. Verím tomu, že už teraz si vyberáte stan na strechu.

Forester

Kedy mal formát XV, dnes je to plnohodnotné SUV a navyše najrobustnejší model v ponuke. Zabávate sa s ním rovnako ako s Outbackom, máte však k dispozícii viac priestoru. Pre rodinu, batožinu a na zážitky v teréne. Opäť sa nemusíte báť odbočiť, opäť sa dostanete tam kam chcete. Pod kapotou máte motor 2,0i eBoxer s maximálnym výkonom 110 kW (150 k) takže vám nechýba ani príjemná dynamika. Navyše Forester je lacnejší než Outback. Stojí od 37 490 eur. Ale to ste zistili. Už ste na webstránke slovenského Subaru. Nemám pravdu?

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov