Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Clio: Nový štýl a viac emócií

Digitálny prístrojový štít bude dostupný vo všetkých výbavách.

Francúzska automobilka Renault v súvislosti s príchodom modernizovanej piatej generácie modelu Clio hovorí o zameraní na človeka a technológie. Značka chce vyrábať modernejšie a dizajnovo výraznejšie autá, avšak s dôrazom na časom overených hodnotách. Modernizované Clio má byť dokonca esenciou novej éry.

Exteriér

Úplne prepracovaná je predná časť auta s novou maskou, znakom i svetelným podpisom. Verzie Techno a Esprit Alpine sa naviac môžu pochváliť aerodynamickou lištou pod mriežkou chladiča. Zmenený tvar predných svetiel je inšpirovaný tvarom znaku, predné svetlá tak majú pri aktivovanom dennom svietení tvar polovičného kosoštvorca. Treba tiež spomenúť, že vo všetkých výbavách už Renault ponúka Full-LED technológiu. Modernizovaná je aj zadná časť, kde si môžete všimnúť najmä priehľadnú grafiku koncových svetiel. K dispozícii bude sedem farieb karosérie a šesť druhov diskov kolies – všetky budú mať uprostred logo Renaultu z brúseného hliníka.

Interiér

Interiér sa po modernizácii zásadne nezmenil, no predsa len tu nachádzame viacero noviniek. Hodnotnejšie materiály z ekologických vlákien, nové ergonomické sedadlá a chýbať nesmie digitálny prístrojový štít s veľkosťou 7-10 palcov, v závislosti od výbavy. K dispozícii je tiež multimediálny systém Renault Easy Link v kombinácii s voľbou jazdných režimov Multi-Sense. Novinkou je bezdrôtové zrkadlenie mobilného telefónu prostredníctvom Apple Car Play či Andrioid Auto. Spolu až 20 asistenčných a bezpečnostných systémov robia z modernizovaného Clia špičku v segmente mestských hatchbackov.

Motorizácie 

Ponuka motorov je pomerne bohatá, nové Clio si môžete kúpiť dokonca aj v hybridnej verzii či s pohonom na LPG. Hybridná technológia známa pod označením E-Tech už aj z iných modelov značky poskytuje kombinovaný výkon až 145 konských síl. Verzia TCe 100 LPG zaujme kombinovaným dojazdom až 1 000 kilometrov a nízkou spotrebou paliva. Klasikou a základom ponuky je litrový trojvalec TCe 90.

Renault Clio 1,33 TCe RS Line – Už dospel!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov