Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi Colt predstavia už 8. júna, čo zatiaľ vieme?

Mitsubishi Motors Europe potvrdzuje uvedenie úplne nového COLTu, ktorý bude predstavený 8. júna a do predaja v celej Európe sa dostane na jeseň.

COLT, vyvinutý pre európsky región a vybavený pokročilými technológiami, doplní ponuku značky v základnom európskom segmente B spolu s novým ASX (B-SUV), ktoré k dílerom prichádza práve teraz.

Model s označením COLT bol prvýkrát predstavený v 60. rokoch 20. storočia a od tej doby, čo sa toto meno celosvetovo používa hlavne pri kompaktných vozidlách, je jedným z najznámejších modelov Mitsubishi najmä v Európe, pričom posledná generácia sa v Európe predalo viac ako 400 000 kusov* (medzi rokmi 2004 a 2014).

Základným motorom je inovatívny trojvalcový 1,0-litrový benzínový agregát s výkonom 49 kW spojený s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Pre zákazníkov, ktorí hľadajú vyšší výkon, je COLT k dispozícii s trojvalcovým, 1,0-litrovým, 67kW zážihovým preplňovaným motorom s preplňovaním, so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Vrcholom ponuky je efektívne hybridné (HEV) pohonné ústrojenstvo, ktoré kombinuje 1,6-litrový benzínový motor s dvoma elektromotormi a automatickou viacrežimovou prevodovkou, generujúcou výkon 105 kW.

Všetky pohonné jednotky budú k dispozícii od uvedenia na trh na jeseň 2023.

• 1,0 MPI: 3-valcový benzínový motor s viacbodovým vstrekovaním a päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Výkon: 49 kW. CO2: 119-122 g/km.
• 1,0 MPI-T: 3-valcový benzínový preplňovaný motor s viacbodovým vstrekovaním a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Výkon: 67 kW. CO2: 118-121 g/km.
• 1,6 Hybrid (HEV): štvorvalcový benzínový motor s dvoma elektromotormi a 1,2kWh batériou spojený s automatickou, viacrežimovou prevodovkou. Výkon (kombinovaný): 105kW. CO2: 95-101 g/km.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV RALLIART – Balík individualizácie s nádychom motoršportu!

Úplne nové Mitsubishi COLT je založené na platforme aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi označenej CMF-B a je vybavené najnovšími pasívnymi a aktívnymi bezpečnostnými systémami, vďaka ktorým je jazda bezpečnejšia a pohodlnejšia. Vo vnútri COLTu je v modernej kabíne integrovaný rad technológií, ktoré umožňujú vodičovi prispôsobiť si zážitok z jazdy a pritom zostať v spojení s pokročilým informačným a zábavným systémom.
Úplne nový COLT sa bude vyrábať v továrni Renault Bursa v Turecku s predajom od jesene 2023.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov