Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


5 vecí, ktoré by ste mali vedieť o interiéri Porsche Cayenne

Nová generácia Cayenne sa v interiéri zmení na nepoznanie.

Porsche Cayenne je najdôležitejším modelom pre Porsche, napokon v priebehu dvadsiatich rokov sa z neho predalo viac ako 300 tisíc kusov, pričom stojí za zmienku, že od začiatku sa vyrába v Bratislave, akurát prvá generácia bola kompletizovaná v Lipsku, kde sa namontovali motor, nasadili kolesá a opätovne nasadili dvere, ktoré po montáži v Devínskej Novej Vsi demontovali pred odoslaním do Nemecka. To je však história, poďme na fotografie interiéru, exteriér sa predstaví až 18. apríla a ako to už býva zvykom, môžete čakať minimálne zmeny, napokon je to Porsche, ale o tom si povieme o tri týždne.

Porsche Cayenne interier
  1. Displeje budú všade

Predchádzajúci Cayenne mal aspoň klasický analógový otáčkomer a klasickú striešku nad prístrojovým panelom. Už nemá. Prístrojový panel je kompletne digitálny, našťastie existuje možnosť zobrazenia s centrálnym otáčkomerom a dvojicou displejov po bokoch otáčkomera. Uhlopriečka prístrojového panelu je 12,6 palcov a poskytne až sedem rôznych zobrazení takže „svoje“ zobrazenie si určite nájdete. V strede sa nachádza 12,3 palcový displej infotainmentu, ktorý ponúka klasické zobrazenie položiek ako Apple Carplay/Android Auto, či navigácie, alebo čoraz obľúbenejších aplikácií, no ak je to stále málo a nechcete sa so spolujazdcom rozprávať, objednáte si príplatkový dotykový displej aj pre spolujazdca. Môže vám tak pomôcť s nastavením navigácie, prípadne si pustiť film, alebo seriál zo streamovacej služby, vodič by zo svojej pozície nemal vidieť na displej takže z legislatívneho hľadiska je to oukej.

Porsche Cayenne interier
  1. Má tlačidlá!

Áno klimatizáciu budete ovládať klasickými a pravdupovediac aj nádhernými tlačidlami na stredovej konzole takže budete počuť „klik“ a haptická odozva na zmenu teploty v kabíne bude komunikovať kvalitu. Nechýba ani klasická „keramická doska“ s tlačidlami na dotyk, aj tie však majú haptickú odozvu, takže ich budete ovládať absolútne v pohode aj na zlej vozovke. A aby som nezabudol – aj hlasitosť audiosystému môžete ovládať otočným ovládačom. Dva palce hore!

Porsche Cayenne interier
  1. Klúč si strčte!

Klasickú spínaciu skrinku už Cayenne nemá, iba gombík. Je síce tradične naľavo od volantu, ale na klasický rituál zasúvania kľúča s následným otočením smerom doprava na počesť víťazstiev v Le Mans už neabsolvujete. Mohol by byť aspoň červený.

Porsche Cayenne interier
  1. Volič automatu je inde!

Nielen prístrojový panel, štartovacie tlačidlo, ale aj volič automatu pochádza od Taycanu. A je to fajn, lebo na stredovej konzola vzniklo miesto na odkladací priestor a vodič vykonáva zmenu smeru jazdy pri parkovaní rýchlejšie a intuitívnejšie. Maroš Čabák bude síce nadávať, ale nikomu inému to vadiť nebude.

Porsche Cayenne interier
  1. Budete žiť dlhšie

Je to logické, máte na Porsche Cayenne, máte na kvalitnejšiu lekársku starostlivosť, ale pointa je v tom, že nový Cayenne má vysokoúčinnú filtračnú jednotku, ktoré zabezpečí absolútnu kvalitu vzduchu, ktorý vstupuje do interiéru. Systém sa automaticky aktivuje aj v prípade ak vchádzate do tunela. A váš smartfón sa poteší tiež. Podložka indukčného nabíjania má odvetrávanie, takže nabíjanie výkonom 15 Wattov nebude znamenať grilovanie batérie.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov