Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Peugeot 508 – Nová tvár, no ale čo tá ponuka motorov?

Po takmer piatich rokoch sa Peugeot rozhodol osviežiť svoj vlajkový model. 508 konečne dostala nové logo a výrazne prepracovanú prednú časť. Samozrejme, zmenili sa aj multimédiá.

„Nový“ Peugeot 508 spoznáte predovšetkým podľa zmenenej masky chladiča so zaujímavým efektom siahajúcim do strán. Matrix svetlomety sú tiež úplne nové a teraz budú štandardom pre všetky verzie. Kombinujú sa s krásnymi LED dennými svetlami v podobe vertikálnych pruhov. Tie nahradili doterajšie „tesáky“. Vzadu sa toho deje citeľne menej. Čo však upúta, je tmavý nápis Peugeot tiahnuci sa po celej šírke čierneho pásu.

Kabína bola mimoriadne moderná už v deň svojej premiéry, takže razantné zmeny nie sú potrebné. Peugeot sa obmedzil na zmenu niektorých materiálov, nové multimédiá. Zmizol aj volič radenia, ktorý ustúpil diskrétnemu prepínaču. Po rokoch vyzerá kabína 508 stále skvele.

Škoda, že ponuka motorov nie je taká veľká. Zákazníci, ktorí chcú spaľovacie motory, si môžu vybrať medzi naftovým motorom 1,5 HDi 130 k alebo benzínovým motorom 1,2 PureTech s rovnakým výkonom.

Zaujímavosťou je, že Peugeot sa rozhodol nepoužiť novšiu verziu motora podporovanú mild hybridom. Táto nedávno debutovala s maskami 3008 a 5008 . Francúzi jednoznačne preferujú plug-in hybridy – slabší má 225 koní a silnejší 360 koní a pohon všetkých štyroch kolies. Vyhradená je samozrejme pre športovú edíciu PSE – v tomto smere sa teda nič nezmenilo.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov