Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Auto magazín Awards 2022 – Ocenenia pre najlepšie autá podľa našich čitateľov

Už tradične ste si mohli zvoliť najlepšie autá roka. Stačilo, aby ste sa zapojili do našej ankety a vybrali si z nominovaných áut v jednotlivých kategóriách a do 31. januára zahlasovali buď poštou na adresu našej redakcie, alebo cez náš web www.automagazin.sk. Navyše ste mohli vyhrať zaujímavé ceny. Do tohoročných nominácií sme zaradili 58 áut, ktoré sa na slovenskom trhu začali predávať od 1. januára 2022. Prinášame zoznam najlepších áut podľa vášho výberu.

 

Vy ste z nominovaných áut vybrali najlepšie a my sme za pomoci našich partnerov – Homola – autoservisná technika, s. r. o., a Cechu predajcov a autoservisov Slovenskej republiky – zvolili najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára uplynulého roka.

Najlepším autoservisom sa stala spoločnosť MD-Bavaria Žilina, autorizovaný servis značiek BMW a Mini. Za 20 rokov partnerstva s BMW a Mini si vo firme vytvorili a vycibrili pracovné procesy, vďaka ktorým je firma aj v internom hodnotení BMW a Mini na špici servisnej siete BMW a Mini. Potvrdzuje to aj veľmi vysoký index spokojnosti zákazníkov. Ich najsilnejšou stránkou je prémiový prístup k riešeniu potrieb klientov. Servis je v rámci siete lídrom aj v oblasti digitalizácie procesov a veľmi vysoko si ceníme aj jeho starostlivosť o svojich vlastných pracovníkov, vďaka čomu majú prakticky nulovú fluktuáciu.

Cenu za Autoservis roka si prevzal Štefan Bihári, zástupca riaditeľa spoločnosti MD-Bavaria Žilina (Bytická 82, Žilina). Po jeho ľavej strane je Ivan Mičko, vydavateľ časopisu Auto magazín a pravej Július Hron, predseda CPA SR. V pozadí Mariana Ďurianová, ktorá galavečer moderovala.

Najlepším autoopravárom sa tento rok stal Branislav Zágora z firmy ALD Mobil SL v Starej Ľubovni, zmluvného servisu značky Škoda. Už viac ako 20 rokov je lakovačom a za ten čas získal množstvo ocenení, najprestížnejšou sú dva roky po sebe získané tituly za prvé miesto v medzinárodnej súťaži Škoda Challenge v kategórii lakovač. Rovnako precízne ako k úlohám v rámci súťaží však pristupuje ku každej zákazke. A to je dôvod, prečo tento rok získal od nás titul Autoopravár roka za rok 2022.

Autoopravárom sa stal Branislav Zágorec. lakovač vo firme ALD Mobil SL v Starej Ľubovni, zmluvného servisu značky Škoda Adresa: ALD Mobil SL, Okružná 54, Stará Ľubovňa

Po dvoch rokoch vynútených protipandemickými opatreniami sme diplomy konečne mohli opäť odovzdávať na galavečere, ktorý sa konal v bratislavskom hoteli NH Gate One na Ambrušovej ulici 7. Večerom sprevádzala šarmantná Mariana Ďurianová a naším exkluzívnym hosťom bol Marcel Palonder, ktorý niekoľkými skladbami spríjemnil večer.

Exkluzívnym hosťom bol Marcel Palonder

Ekologické automobily a progresívna technika – Hyundai Ioniq 6

Ioniq 6 je elegantný aerodynamický streamliner s koeficientom aerodynamického odporu cx = 0,21. Aj to prispieva k veľmi nízkej energetickej spotrebe už od 14 kWh/100 km. S väčšou batériou, ktorej kapacita je 77,4 kWh, prejde na jedno nabitie až 614 km. Akumulátor môžete nabíjať výkonom až 220 kW, takže z 10 na 80 % ho nabijete za 18 minút. Na 351 kilometrov jazdy, čo je na hranici reálneho dojazdu mnohých elektromobilov, postačí len 15 minút nabíjania na dostatočne výkonnej nabíjačke. Samozrejmosťou je funkcia Vehicle-to-Load (V2L), takže z vášho Ioniqu 6 môžete napájať akékoľvek elektrické zariadenie s príkonom až do 3,6 kW.

Diplom za ekologické a progresívne auto si prevzal Samuel Boskovič, brand and digital marketing manager spoločnosti Hyundai Motor Czech, organizačná zložka Slovakia.

Mini a malé automobily – Toyota Aygo X

Toyota Aygo X je auto, v ktorom všetko krásne zapadá do seba. Počnúc crossoverovým dizajnom, ktorý je dnes žiadaný, cez nepriamovstrekový benzínový motor bez turba a bez hybridu, čo zabezpečuje nízku cenu, až po rozmery, výbavu, jazdné vlastnosti atď. a ja som veľmi rád, že ste to ocenili aj vy.

Medzi najmenšími vyhrala Toyota Aygo X, cenu si prevzala Petra Pecovová, PR manažér spoločnosti Toyota Central Europe – Slovakia.

Kompaktné automobily – Opel Astra a Astra PHEV

Nová Astra prišla s nápaditým dizajnom, vycibreným podvozkom, vyspelými technológiami a overenými motormi, ale aj inovatívnym plug-in hybridným pohonom.

Opel Astra je vašou voľbou medzi kompaktnými autami. Diplom si prevzal Juraj Vydarený, Marketing and Media Advertising Manager spoločnosti O Automobil Import.

Športové automobily a kupé – Kia EV6 GT

Kia EV6 GT nie je športovým autom v klasickom poňatí, no výkonom, dynamikou aj kvalitou jazdných vlastností k nim nepochybne patrí. A vy ste ju zvolili za svojho favorita. Priznám sa, práve v tejto triede by som mal najťažšiu úlohu zvoliť si len jedno auto.

„Naj“ športovým autom a kupé sa stala Kia EV6 GT. Po diplom si prišiel Radovan Pokojný, marketingový riaditeľ spoločnosti Kia Sales Slovakia.

Limuzíny a sedany – Porsche Taycan GTS a GTS Sport Tourismo

Aj v tejto kategórii sa víťazom stalo vozidlo s čisto elektrickým pohonom. Taycan GTS a Taycan GTS Sport Tourismo spájajú luxus, jazdné vlastnosti Porsche a ekologický pohon.

Medzi limuzínami ste si vybarli Porsche Taycan GTS a GTS Sport Turismo. Cenu si prevzal vždy usmievavý Marek Neuwirth, Brand Manager značky Porsche v spoločnosti Porsche Interauto Slovakia.

Malé SUV a crossovery – Cupra Born

Vaša voľba Cupry Born nás v redakcii veľmi prekvapila, ale zároveň aj potešila. Zrejme zaúčinkoval výnimočný dizajn, ten sa Cupre skutočne vydaril. Radosť však bude prinášať aj jazdnými vlastnosťami.

V malých a kompaktných SUV ste si za topku zvolili Cupru Born. Diplom si prevzal Matej Macháček, riaditeľ značiek SEAT a Cupra na Slovensku.

Stredne veľké SUV a crosovery – Škoda Enyaq Coupé RS iV

Najviac nominovaných bolo v kategórii stredne veľkých SUV a crossoverov. Spomedzi 15 áut ste najviac hlasov dali Škode Enyaq Coupé RS iV. My v redakcii sme na nej ocenili, že napriek tomu, že ide o verziu RS, nie je zbytočne tvrdá na podvozku ani príliš ostrá na reakciách na plyn. Skrátka, že sa s ňou dá jazdiť v každodennej premávke ako s elektromobilom – pokojne, ticho a komfortne.

Vašim favoritom v triede stredne veľkých SUV sa stala Škoda Enyaq Coupé RS iV. Cenu si prevzala Zuzana Kubíková, Fach Koordinátor – Public Relations v spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

Veľké SUV a crossovery – Mercedes-EQ EQS SUV

Viac ako 5 metrov dlhé elektrické SUV od Mercedesu-EQ malo iba jedného vyzývateľa, no o to vážnejšieho – nový Range Rover. Priznám sa, to, že väčšina z vás dala svoj hlas elektrickému SUV, nás prekvapilo, no chápeme to. Je technologickou špičkou.

Medzi veľkými SUV dominoval Mercedes-EQ EQS SUV. Po ocenenie si prišiel Michal Žitný, Senior PR specialist spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia.

MPV a kombi – Volkswagen Multivan T7

Multivan T7 prichádza s celkom novým prístupom ako doteraz. Už nie je osobný derivát z úžitkovej verzie, ale čistokrvné osobné auto, aj keď na pomery osobných áut „nadrozmerných“ rozmerov. Príslušnosť k osobným autám dokazuje podvozkom, elektronikou, výbavou atď.

Najlepším kombi a MPV sa stal Volkswagen Multivan T7. Cenu si prevzal Roman Bujna, generálny riaditeľ spoločnosti Porsche Slovakia.

Off-roady – Ford Ranger Raptor

Tento rok bola konkurencia v tomto segmente nezvyčajne široká, o vašu priazeň bojovali 4 autá. Raptor je však medzi nimi celkom výnimočný. Nie je to iba obyčajný terénny pick-up, ale vďaka unikátnemu podvozku a silnému motoru vás dokáže poriadne pobaviť a my sa už tešíme na  redakčný test.

Medzi off-roadmi bol vašou jasnou voľbou Ford Ranger Raptor. Diplom si prevzal Vladimír Kravec, produktový tím líder v spoločnosti Summit Motors Slovakia

Kabriolety a roadstery – Mercedes-AMG SL

Tesným rozdielom hlasov ste spomedzi BMW Z4 a Mercedes-AMG SL v triede kabrioletov a roadsterov zvolili za kráľa Mercedes. Verzie SL 55 4Matic+ a SL 63 4Matic+ s motorom V8 právom patria do sveta výnimočných.

Cenu za najlepší kabriolet a roadster – Mercedes-AMG SL – si prevzal Michal Žitný.

Grand Prix Auto magazín Awards 2022 – Škoda Enyaq Coupé RS iV

Najprestížnejšiu cenu Grand Prix získala Škoda Enyaq Coupé RS iV, ktorej ste v samostatnom hlasovaní spomedzi všetkých nominantov bez rozdielu kategórie pridelili najviac hlasov.

Absolútnym víťazom sa stala Škoda Enyaq Coupé RS iV. Zuzana Kubíková si teda prevzala aj najprestížnejší diplom.

Ďakujeme!

Na záver sa chceme v mene celej redakcie čo najsrdečnejšie poďakovať všetkým našim čitateľom, ktorí sa zapojili do hlasovania o prestížne ocenenia AMA 2022, a zároveň všetkým výhercom a oceneným gratulujeme. Tešíme sa na nadchádzajúci ročník ankety Auto magazín Awards 2023!

15. Samozrejmosťou galavečera bol vynikajúci katering a ochutnávka vín od spoločnosti Elesko

Vyžrebovaní víťazi čitateľskej súťaže AMA 2022

  1. Attila Egri – Nová Ves
  2. Michal Slušnák Bratislava
  3. Andrea Homérová – Bratislava

 

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov