Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Range Rover Velar: Čo všetko zahŕňa facelift?

Dalo by sa povedať: evolúcia zvonku, revolúcia z vnútra. A vyšší dojazd plug-in hybridu.

V dnešnom svete áut sme si už zvykli, že za slovo facelift výrobcovia označujú kadečo. Od novej farby karosérie, až po také rozsiahle zmeny, že by sme pokojne mohli hovoriť o novej generácii modelu. Modernizovaný Range Rover Velar je niekde uprostred. Zvonku sa totiž zmenil iba decentne. Iná je predná maska, predné LED svetlomety dostali modernejší svetelný podpis a koncové svetlá sa zas po novom pýšia 3D grafikou. Spomenúť ešte môžeme zmenený zadný nárazník či dvojicu nových farieb laku (modrá a sivá), no viac sa toho pod vplyvom faceliftu v rámci exteriéru neudialo. Zato v interiéri nastala doslova revolúcia!

Výrobca totiž vymenil dvojicu stredových obrazoviek za jeden veľký displej. Ten má až 11,4 palcov a využíva najmodernejší softvér PiVi Pro. Ovládačov síce ubudlo, no podľa výrobcu sa ergonómia zlepšila. Interiér je čistejší a prehľadnejší. Nechýba elegantný volič automatickej prevodovky, zrkadlenie mobilného telefónu či hlasové ovládanie. Okrem nových materiálov sa môže interiér auta pochváliť aj lepším odhlučnením.

Dobrou správou je, že ponuka motorov ostáva široká. Na výber sú benzínové aj naftové motory a tiež plug-in hybrid. Tak pri benzíne, ako aj pri nafte si môžete zvoliť štvorvalec alebo šesťvalec. Facelift sa ale dotkol najmä ekologickej PHEV verzie. Výrobca totiž zvýšil kapacitu batérie o 12%, takže teraz má 19,2 kWh. Vyššia kapacita batérie vo výsledku znamená vyšší dojazd na čisto elektrický pohon, odteraz až 64 kilometrov. Ak vás modernizovaný Range Rover Velar zaujal, tešiť sa na neho môžete už o pár mesiacov.

Prichádza nový Range Rover Sport. Poznáme dátum premiéry

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov