Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MG HS prichádza do predaja, poznáme slovenské ceny

„Po šiestich mesiacoch od úspešného vstupu na český a slovenský trh chceme našim zákazníkom predstaviť v poradí tretí model MG v podobe benzínového SUV HS. Jedná sa o priestranné SUV strednej kategórie, ktoré vychádzajú z plug-in hybridného modelu EHS, s čisto benzínovým pohonom. Na tento model sme sa veľmi tešili, pretože veríme, že vďaka skvelému pomeru cena/výkon sa bude do budúcnosti jednať o jeden z pilierov predajov v našom regióne. Ideálne tak doplníme naše existujúce modely ZS a EHS.“, hovorí Kamil Šilhavý, generálny riaditeľ MG Motor pre ČR a SR.

Nové HS hneď na prvý pohľad zaujme svojim atraktívnym designom jasne ukazujúcim na jeho SUV schopnosti. Pri vývoji bola venovaná značná pozornosť kvalite a výberu špičkových materiálov palubnej dosky aj celého komfortného interiéru. 

Centrálna dotyková obrazovka infotainmentu sa chváli uhlopriečkou 10,1 palcov. Z výberu bezpečnostných technológií stojí za zmienku MG Pilot, ktorý zastrešuje hneď niekoľko dôležitých asistenčných systémov naraz, keď napríklad na detekovanie priestoru pred vozidlom využíva kombináciu kamery a radaru. K pohonu MG HS slúži zážihový preplňovaný štvorvalec 1,5 TGI s výkonom 119 kW / 162 koní. Model je k dispozícii so šesťstupňovou manuálnou alebo sedemstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou. MG HS taktiež ponúka luxusný červený interiér, ktorý je možné mať ako Paket Style v rámci príplatkovej výbavy na prianie.

„Pre rok 2023 máme smelé ciele. Okrem uvedenia ďalších modelov – elektrických MG4 a MG5 ešte v prvom polroku tohto roku chceme výrazne rozšíriť dílerskú sieť v oboch krajinách, a to až o 50%. Aj vďaka tejto expanzii chceme dosiahnuť predaj až 3 000 vozidiel.“, dopĺňa Vladimír Hejna, obchodný riaditeľ M Motors CZ.

MG sa veľmi dobre predáva na cca desiatich trhoch západnej Európy s trhovým podielom okolo dvoch percent, čo je skvelý výsledok a náročnosť európskych zákazníkov je nespochybniteľná. Čo sa týka kvality, MG sa smelo vyrovná tradičným európskym i japonským značkám.

MG ZS 1,0 TGI 82 kW (111 k) 6°AT Exclusive – Ako MacGyver

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov