Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


AMG Winter Experience: exkluzívne kurzy jazdy na snehu a ľade

Od januára do marca 2023 ponúkne AMG Experience účastníkom možnosť zdokonaliť si svoje vodičské schopnosti na snehu a ľade pod vedením skúsených inštruktorov.

Okrem osvedčených a obľúbených školení vo švédskom Laponsku je po prvýkrát v ponuke aj destinácia v rakúskom Saalfeldene. S modelom Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ je súčasťou autoparku po prvýkrát aj model s čisto elektrickým pohonom s akumulátorom. Novinkou v portfóliu je aj Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+. Kvalifikovaní inštruktori počas všetkých podujatí individuálne školia účastníkov a poskytujú im užitočné tipy na zlepšenie vodičských schopností na základe svojich dlhoročných skúseností v motoristickom športe.

Vo Švédsku čaká účastníkov jedinečný zážitok na zamrznutom jazere s rozlohou viac ako 337 000 m² neďaleko mesta Arjeplog: na vrstve ľadu s hrúbkou viac ako 90 centimetrov sú pripravené viaceré a veľmi rôznorodé jazdné dráhy, ktoré zaručujú konzistentné jazdné podmienky. Základná vrstva umožňuje vyberať si medzi ľadovými povrchmi alebo takmer úplne tuhou snehovou pokrývkou – ideálny scenár na rozvoj citu pre trakciu a precíznosť riadenia. Arjeplog je výnimočným miestom pre každého nadšenca motorových vozidiel: výrobcovia automobilov z celého sveta tu už desaťročia testujú svoje prototypy a maskované predsériové vozidlá z hľadiska ich vhodnosti na zimné podmienky.

Takmer neobmedzená rozloha jazera sprostredkúva nezameniteľný pocit slobody. Cieľom školení je bezpečné zvládnutie modelu AMG Performance alebo športového vozidla aj v hraničných situáciách a zlepšenie vlastných vodičských schopností. Pozornosť sa okrem toho sústreďuje samozrejme aj na pôžitok z jazdy na snehu a ľade v impozantnej divočine švédskeho Laponska. Autopark ponúka množstvo rozmanitých vozidiel, a tým aj ďalšie vzrušujúce dojmy pre účastníkov.

Jednodňové školiace kurzy pre začiatočníkov v Rakúsku ako novinka v ponuke pre rok 2023
Novinkou v programe pre rok 2023 sú jednodňové školiace kurzy s prenocovaním v úchvatnom horskom prostredí Rakúska: program DISCOVER je šitý na mieru záujemcom, ktorí chcú získať prvé skúsenosti s dynamickým jazdným zážitkom na snehu a zároveň lepšie spoznať značku Mercedes-AMG. V Zážitkovom centre jazdnej techniky (Driving Technique Experience Centre) rakúskeho automobilového klubu ÖAMTC sa v jedinečnej kulise salzburského úpätia Álp môžu bezpečne priblížiť k hranici možností vozidla a vlastných vodičských schopností.

Ten správny program pre každého vodiča
AMG Winter Experience ponúka niečo pre každého vodiča: od začiatočníkov cez pokročilých vodičov až po skúsených odborníkov. Úroveň školenia DISCOVER je ideálna pre začiatočníkov. Zameriava sa na bezpečnosť jazdy a spoznávanie vozidiel značky Mercedes-AMG. V pokročilom školení PERFORMANCE si vodič môže rozšíriť naučené základy fyziky jazdy na praktických cvičeniach. Okrem toho sa v rámci tohto školenia ďalej rozvíja schopnosť ovládania výkonných vozidiel v náročných situáciách, ako aj v kombinácii s asistenčnými systémami pre vodiča Mercedes-AMG. Počas školenia ADVANCED WEEK majú účastníci päť dní na zlepšenie svojich vodičských schopností. Pre úroveň PRO je podmienkou predchádzajúce absolvovanie školenia AMG ADVANCED alebo porovnateľného programu. Vo formáte podujatia PRO WEEK si možno osobné vodičské schopnosti zdokonaliť prostredníctvom zvýšenej individuálnej podpory v malých skupinách. Úroveň tréningu PRO PLUS je ideálna pre vodičov, ktorí ašpirujú na jazdy na pretekárskych tratiach. V individuálnom formáte PRO PLUS si vodiči rozširujú svoje schopnosti a absolvujú skúšobnú jazdu na absolútnom limite – popri intenzívnych technických diskusiách so skúsenými pretekárskymi jazdcami na tréningových plochách, ako aj mimo nich.

Autopark AMG Winter Experience
Súčasťou autoparku AMG Winter Experience je po prvýkrát aj model AMG Performance s čisto elektrickým pohonom s akumulátorom, ako aj nový model AMG SL Roadster. Celé portfólio siaha od kompaktného AMG Triedy A až po modely GT. V závislosti od formátu podujatia a voľby balíka bude posádka vozidiel pozostávať z jednej alebo dvoch osôb.

V Rakúsku sú k dispozícii:

  • Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+
  • Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+
  • Mercedes-AMG C 63 S kupé

Okrem toho sú dostupné exkluzívne vo Švédsku:

  • Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-dverové kupé

Mercedes-Benz GLC – Úmysel alebo náhoda? Prvá jazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov